Olaszország is menedékjogot adna az üldözött pakisztáni kereszténynek


A halálra ítélt, majd felmentett keresztény nő egyelőre nem hagyhatja el a muszlim országot.

Az olasz külügyminisztérium közleményben ajánlotta fel Ászija Bibinek, az üldözött pakisztáni keresztény nőnek, hogy Olaszországban menedékjogot kaphat családjával együtt.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter is kiállt a halálra ítélt, majd felmentett családanya mellett.

Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy Bibi és családja biztonságra leljen Olaszországban”

– jelentette ki a jobboldali politikus, majd különbséget tett az üldözött keresztény nő és a Földközi-tengeren átkelő, illegális gazdasági migránsok között.

Salvini kiáll az üldözött keresztény nő mellett – Fotó: AFP

Ászija Bibi kálváriája még 2010-ben kezdődött, amikor tanúvallomások alapján halára ítélték. A vád szerint az ötgyermekes családanya gyümölcsszedés közben szólalkozott össze muszlim kolléganőivel, és a vita hevében megsértette Mohamed prófétát, amit a pakisztáni törvények súlyosan büntetnek.

Bibi nyolc esztendőn át várt a kivégzésére a halálsoron, azonban az ítéletet nem hajtották végre, sőt a múlt héten a Pakisztáni Legfelsőbb Bíróság felmentette a vádak alól.

Bibi felakasztását követelő pakisztáni tüntetők

A döntést követően tömegmegmozdulások kezdődtek Pakisztán-szerte a nő kivégzését követelve. A helyi hatóságok a zavargásoktól megrettenve, biztonsági okokra hivatkozva egyelőre nem engedték szabadon Bibit, aki így értelemszerűen az országot sem hagyhatja el. Frissítés: időközben kiengedték a börtönből és titokban repülőn elhagyta az országot

Eddig Spanyolország, Franciaország, Németországban pedig az AfD és a CDU ajánlotta fel segítségét az üldözött keresztény nőnek.

 


Like it? Share with your friends!

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük