Ők felelnek a bolygónk pusztulásáért: 100 cég és vezetők, akiknek hatalmas felelőssége van abban, hogy tönkretették a planétát!

„A föld nem haldoklik, hanem a földet megölik, és azoknak, akik ezt teszik, nevük és címük van.” – Utah Phillips

Nem is gondolnád, kikről van szó! Ott vannak az orrunk előtt, nap mint nap “találkozunk velük” és folyamatosan azt próbálják elhitetni velünk, hogy a környezetvédelem élharcosai… most lerántjuk róluk a leplet!

Ma kevesen tudják, hogy ténylegesen le lehet vezetni, hogy ki mennyire rombolja a környezetét. Ha nem is egyéni szinteken, de el lehet kapni a 100 leginkább környezetromboló vállalat grabancát.

Be kell mutatnia világnak, hogy kik is pontosan ezek.

Főleg azért, mert alaposan meg fogsz te is döbbenni rajta, hogy a listán vannak olyan szereplők is, akik több ízben tetszelegtek már a nagy és zöld környezetvédő szerepében, miközben az ökológiai lábnyomuk nagyobb, mint egy acélbetétes bakancs.

1988 óta a világ üvegházhatását okozó gázkibocsátás több mint 70 százalékáért csupán 100 vállalat a felelős. A vállatokat irányító fickók – többségében férfiak – a földön élők hátán állva gazdagodtak meg.

Üzleti modelljük az emberiség egyetlen ismert helyének megsemmisítésén alapul. Eközben irányt tévesztve haragunkat szomszédainkra, barátainkra és családunkra irányítjuk, mert műanyag szalmaszálat használnak, vagy mert nem törődnek az újrahasznosítással.

Ha van valaki, aki megérdemli a földön élő 7,5 milliárd ember felháborodását, akkor éppen ez a 100 ember az.

Houston (USA) ad otthont a 100 legnagyobb környezeti károkat okozó bolygógyilkos cég közül 7-nek, majd követik a sorban Jakarta (Indonézia), Calgary (Kanada), Moszkva (Oroszország) és Peking (Kína). A lista leggazdagabb embere Vagit Alekperov orosz olajmágnás, akinek a vagyona jelenleg 20,7 milliárd dollár.

A térkép kartogram formájában ábrázolja az országokat kumulatív szén-dioxid-kibocsátásuk szerinti méretben, az iparosodás óta eltelt időszakban

– írja a filter.hu cikke.

Ezekkel a térképekkel próbáljuk meg ténylegesen és véglegesen lerántani a sötét világról a leplet, mely szeret a környezetvédők szerepében tetszelegni.

Mindezt csakis marketing szempontból teszik, és mert egyes elemzők és tanácsadók azt tanácsolták nekik, hogy zöldnek lenni “trendi”.

Eközben a háttérben egy pillanatra sem mondtak le a profittermelő gépezet azon módszereiről, melyek kisajtolják Földünkből az utolsó megmaradt életerőt is…

Érdemes alaposan szemügyre venni a térképet, letölteni, kinagyítani.

Meg fogsz lepődni, hogy mennyire sok az “ismerős arc” és vállalat, cég közte.

Ezek után nézd majd más szemmel rájuk, mert minden, amit a környezetvédelemmel kapcsolatban mutatnak a világ felé, pusztán képmutatás…