Odavág rendesen az új Buk-M3, az Orosz Viking

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Az orosz Almaz-Antey hadiipari cég első alkalommal mutatta be új Buk–M3 légvédelmi rakétarendszerét az Army-2018 Nemzetközi Haditechnikai Fórumon.

A statikus bemutatóra a Moszkvától 60 km-re található kubinkai Honvédő Parkban megrendezett kiállításon került sor.

A Buk–M3 (NATO elnevezése: “Viking”) közepes hatótávolságú, földi telepítésű légvédelmi rakétarendszer a Buk–M2 rendszer modernizált változata, amelyhez azonban teljesen új, nagy pontosságú, rendkívül hatékony rakétát terveztek, illetve az elektronikus berendezéseit olyan szinten modernizálták, hogy nyugotan tekinthető egy teljesen új fegyverrendszernek.

Egy Buk–M3 “Viking” üteg 2 db 9A317M típusú TELAR-ból (Transporter Erector Launcher and Radar /Indítóállvány Tűzvezető Radarral/) és 1 db 9A316M típusú TEL-ből (Transporter Erector Launcher /Indídóállvány/) áll. A TELAR hordozó járműve egy GM¬–569 típusú páncélozott lánctalpas alváz, melynek tüzérségi része 360°-ban körbeforgatható és 6 db indításra kész rakétát képes szállítani.

A Buk–M3 TELAR felépítménye 2 főrészből áll, az elején a tűzvezető radar, mögötte pedig maga az indítóállvány helyezkedik el a 6 db rakétával. A 9A316M típusú indítóállvány hordozó járműve ugyanez a GM–569-es páncélozott lánctalpas alváz, azonban a felépítménye 2×6 db konténerezett rakéta.

A Buk–M3 fegyverrendszert új tűzvezető számítógéppel és nagysebességű adatátviteli berendezéssel látták el és a régebbi modelleken alkalmazott televíziós-optikai irányzékot is lecserélték egy infra tartományban is működő televíziós-optikai célmegjelölő rendszerre.

Az üteg egyidőben mintegy 36 cél követésére és megsemmisítésére alkalmas, míg a továbbfejlesztett 9R31M rakéták bármilyen típusú légi cél – beleértve a nagy manőverező képességű repülő eszközöket – megsemmisítésére képes, akár aktív elektronikai zavarviszonyok között is.

A Buk–M3 fegyverrendszer cél-megsemmisítési valószínűsége 0,9999, a megsemmisítési zónáját 25 km-rel megnövelték, ami így eléri a 70 km-t. A Buk-M3 9R31M típusú rakétája képes megsemmisíteni bármilyen típusú légi célt, amelynek maximális sebessége 3.000 m/s, távolságban 2,5 km-től 70 km-ig, 15 m és 35.000 m közötti magassági tartományban.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel