Nyugat-Európa szerte nyug­díj­kor­ha­tár-eme­lésre lehet számítani, hogy el lehessen tartani a migránsokat

A belga mun­ka­vál­la­lók tíz­ez­rei ha­sonló terv ellen tün­tet­tek Brüsszel­ben. Könnyen el­kép­zel­hető, hogy előbb-utóbb Né­met­or­szág is erre kény­sze­rül.

Be kell látnunk: amíg a német átlagpolgár saját bankszámláján elég sok tartalék van, addig nem nagyon fog a Merkel-féle bevándorláspolitika ellen lázadni és a AfD sem tud 15 – 20 százaléknál többet elérni.

Ez pontosan addig fog tartani, amíg például a bevételek növelése céljából arra nem kényszerül az állam, hogy megemelje a nyugdíjazás korhatárát.Nemrég Brüsszelben már több tízezres tüntetés volt csupán annak hírére, hogy a belga kormány 2030-tól 65-ről 67 évre emelné fel a korhatárt.

De emelik-e majd a nyugdíjkorhatárt Németországban?– tette fel a kérdést a Voiceofeurope és elég sok konkrét adat alapján azt valószínűsíti, hogy a rengeteg tanulatlan és munkára sem fogható bevándorló miatt előbb-utóbb erre fognak kényszerülni.A németek pedig “majd a hetvenes éveikig dolgozhatnak, hogy egyensúlyban tartsák a költségvetést” – írták.

2016-ben Matthias Lücke, a kieli egyetem professzora által kiszámított állami költség 25,7 milliárd euró volt. Ez egy év alatt 37 milliárd euróra emelkedett, majd 2022-re 55 milliárd euróra körül lesz, ami attól is függ, hogy milyen ütemben érkeznek az eltartandó bevándorlók.

Ennél jóval rosszabb prognózist állított fel Hans-Werner Sinn, több egyetem professzora és Merkel egyik korábbi tanácsadója, aki arra figyelmeztetett, hogy a bevándorlókra fordított összköltségek jelenleg elérik a 340 milliárd eurót, amely Németország teljes GDP-jének majdnem 10% -a.

Korábban ugyancsak Sinn, Az igazság keresése című könyvében világosan leírta, hogy szerinte Németországnak hosszabb távon 1000 milliárd, azaz 1 billió euróba kerülnek a bevándorlók és ez az összeg soha nem fog megtérülni.
“Ezek az emberek soha nem fognak annyit adózni, hogy visszafizessék azt, amit az állam rájuk költ” – fogalmazott.

Korábbi nyilatkozatában Sinn azt is elmondta, hogy körülbelül 2030-tól a robotika fejlődése szükségtelenné fogja tenni a munkahelyek egy részét, még a képzettekét is. Nemhogy az analfabéta, tanulatlan vagy átképezhetetlen afrikai bevándorlókét – de ez már csak mi tesszük hozzá.

Tavaly egy másik közgazdász, Dr. Bernd Raffelhüschen kiszámolta, hogy a főként arab, 70%-ban szakképzetlen migránsok eltartására fordított adósság 1500 – 3500 milliárd euró között lesz!

Mindenesetre a nyugdíjkorhatár emelése több európai országban is napirenden van.Az OECD prognózisa itt található.