Nyílt levél a magyar orvosoknak: Ha már zsebre vágod a hálapénzt, amiért hónapokon át güriztem, legalább vegyél emberszámba, nézz a szemembe!

Megrázóan őszinte nyílt levél egy átlag magyar betegtől a hazai egészségügyi rendszer korrupt útvesztőjéből… igaz SEGÉLYKIÁLTÁS!

Jó lenne, ha ebben az országban időnként képesek lennének egyesek végre felelősséget vállalni, nem csak a hálapénzt zsebre vágni!

Kedves főorvos, doktor úr!

Elhiszem, hogy nehezen él meg a fizetéséből, képzelje el, hogy nekem sem könnyű.

Én mégsem kapok jattot, sőt, nem is követelem ki magamnak csak azért, mert hatalmam van egy szikével a kezemben az asztalon előttem fekvő beteg felett.

Mert maga és a hozzá hasonlók rendszeresen megteszik, hogy eljátszadoznak a látszólagos hatalmukkal, hogy olykor élet és halál urai ezekben a kórtermekben, és aki nem csengeti a dellát, azt egyáltalán nem biztos, hogy újra kitolják abból a műtűből…

Gátlástalanul éreztetik az emberrel, hogy KELL a hálapénz, hogy az ember lelke megnyugodjon ott bent.

Vajon miért érzik sokan azt, hogy ez egy zsarolópénz?

Hogy egyes orvosok a “hálát” már előre kérik – nem egyszer voltam szem és fültanúja annak, hogy a vezető főorvos követelte a borítékot még a műtét előtt…. – de a betegért még semmit nem tettek…

Önök gyógyítani vannak ott, mert állítólag erre esküdtek fel, erre tették fel az életüket, ezt fogadták el HIVATÁSKÉNT.

Ja, és természetesen AKINEK NEM INGE, az NEM VESZI MAGÁRA!

Vannak még tisztességes orvosok, akik a sunyiban kicsengetett, borítékban a zsebbe csúsztatott “kiegészítés” nélkül is emberszámba nézik a betegeket, és képesek a szemükbe nézni, és MOSOLYOGNI!

Belőlük van a legkevesebb, de szívből remélem, hogy az egészségügyi rendszer egyre több ilyen embert termel ki magából!