Nincs is olyan, hogy kettős mérce – Ha Németország köt egyezményt Kínával, az nem zavarja baloldalt

A_CIKK_SZÖVEGÉNEK_FELOLVASÁSA
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Menczer Tamás Facebook-bejegyzésében világított rá a baloldali sajtó német-kínai megegyezés kapcsán született reakcióira. Bár a baloldali sajtó minden esetben diktatúrát kiált, ha a magyar kormány Kína felé közelít, egy szóval sem ítélték el Merkelt és kormányát ugyanezért.

3 napja került sor a 6. német-kínai kormányközi megbeszélésre. Ilyen nyilatkozatok születtek:
Hangsúlyozták a nemzetközi együttműködés fontosságát a járvány elleni küzdelemben, tekintettel az oltások globális ellátására és az utazás megkönnyítésére szolgáló oltási igazolások elismerésére is.
A két ország kapcsolatának erősségét jelzi, hogy Németország Kína első számú kereskedelmi partnere Európában, Kína pedig Németország első számú kereskedelmi partnere Ázsiában.
A kiemelt gazdasági együttműködés mellett számos területen kooperálnak, például a külpolitikai konfliktusrendezésben, klímavédelemben, egészségügyben, mezőgazdaságban, társadalmi kérdésekben vagy a fenntartható fejlődésben, illetve külön kiemelte a közös cselekvési tervet.
Pekingnek és Berlinnek nem egyezik a véleménye egyes kérdésekben, de amíg mindkét fél tiszteletben tartja a másik fél alapvető érdekeit és aggályait, és mindaddig, amíg egyenlő bánásmód melletti és a belügyekbe való kölcsönös beavatkozás nélküli kommunikáció és eszmecsere folyik, kedvező feltételeket teremthetnek a zökkenőmentes párbeszéd és együttműködés számára.
Na, gondoltam, most aztán a német kormány megismeri a magyar baloldalt, jön majd, hogy kiszolgáltatják Németországot Kínának, növekszik a keleti befolyás stb. De semmi. Egy árva szó sem. Viszont itthon folyamatos a kínai vakcina aljas és alaptalan támadása. Ami életekbe kerülhet. És persze olvasható a sokadik dögunalmas és alaptalan cikk is a Fudan Egyetemről. Hogy van ez, kedves baloldal? A magyar-kínai együttműködést, konkrétabban a vakcinabeszerzést miért is kell támadni? A magyar orvosok és szakemberek döntését miért kell támadni? A magyar emberek élete miért nem elég fontos ahhoz, hogy a politikai támadásokat befejezzék?

– írta bejegyzésében Menczer Tamás.

Facebook; Fotó:Yue Yuewei / Xinhua / AFP

Your browser does not support the video tag.

Forrás …

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Oszd meg a cikket ismerőseiddel