Nézők közé hajtott egy rallyautó Tótkomlóson – Tizenegyen megsérültek – Videó!

Többen megsérültek, amikor a nézők közé hajtott egy rallyautó vasárnap Tótkomlóson – közölte a police.hu-ra feltöltött közleményben a rendőrség. Azt írják, az ügy körülményeinek tisztázására büntetőeljárást indítottak.

beol.hu helyi hírportál részletes beszámolója szerint a balesetnek összesen 11 sérültje van, két súlys sérültet mentőhelikopterrel szállítottak el a helyszínről.

Egyikük a becsapódott versenyautó alá szorult, a nézők emelték le róla a gépjárművet. Az esemény facebook oldalán olvasható kommentek szerint a másik súlyos sérült egy gyermek, akit újra kellett éleszteni.

Tótkomlós belvárosában 2019. június 9-én egy engedélyezett rallyversenyt rendeztek. A rendezvény záró programja közben 18 óra 45 perc körül egy versenyautó a nézők közé hajtott – szól a hivatalos rendőrségi közlemény.

A Békés megyei városban a hétvégén rendezték meg a tizedik jubileumi Tótkomlós Racing rallyversenyt. 

A Békés Megyei Hírlap online kiadása fotókkal tudósít a vasárnap este történt balesetről. Az írják, a két napos sporteseménynek tíz éves múltja van, és sokakat vonz a Tótkomlósra. Ezúttal is többszáz autós érkezett a rendezvényre.

A lap úgy tudja, a versenynek már vége volt, a díjátadót megelőző utolsó felvonuló kör során történt a baleset. Ilyenkor – mint írják – egy-két merészebb manőver is befelér a látványosság kedvéért. Egy ilyen közben csapódott az egyik rallyautó a nézők közé.

A történtek után a szervezők a következő közleményt tették ki a verseny közösségi oldalára:

,,Szervezői-Rendezői Közlemény!
A mai napon a X. Tótkomlós Racing Versenyt követő felvonuláson a 32 rajtszámú autó egy jobbos visszafordító kanyar után megcsúszott és a nézők közé futott. A sérülteknek minnél hamarabbi felépülést kívánunk!,,

A baleset komoly vitákat gerjeszt a településen. Többen felvetik, hogy egy tragédia lehetősége kódolva volt, ugyanis egy ilyen autóverseny nem városba való.

A Facebookra több néző is feltöltött videókat amelyeken jól látható, ahogy a kanyarban a piros autó megcsúszik és egyenesen a nézők közé csapódik:

Nem ez az első ilyen súlyos baleset, ami lakott településen megrendezett rallyversenyen történik. 2013-ban a Veszprém megyei Városlődön gyakorlatilag ugyan az történt, ami most Tótkomlóson.

Ott a kocsma ülő néző közé hajtott a rallyautó, hatan sérültek meg, akik közül egy idős férfi a kórházbaszállítást követően meghalt.

Annak a versenynek a versenyigazgatóját, az Arrabona Rally Club elnökét halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.