Nestlé vezérigazgatója: vagy fizetnek az emberek a vízért, vagy ne legyen többé alapjog!

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Több millió liter vizet szipolyoz ki a Földből, és nem fizet érte, majd túlárazva, több százszoros árréssel eladja a világnak!

Kevesen tudják, hogy a Nestlé mint világcég az ásványvizek piacán, hogyan facsarja ki a természetből az utolsó megmaradt vízkészleteket.

Miközben azok a régiók, ahonnan gyakorlatilag ingyen nyerik a vizet, a helyiek állandó vízhiánnyal és szomjúsággal küzdenek, addig az egykori Nestlé vezérigazgató többek között azt ecsetelte, hogy a víz nem alapjog, és szerinte sokkal többet kellene fizetnie érte az embereknek.

Afrikában is működnek ilyen, a természetet kiszipolyozó “vízkifejtők”….

De Kanada egyes vidékein is, ahol a cég olyan nagymértékben termeli ki a vizet, hogy a régiók több területen kiszáradással küzdenek.

A világcég 50 millió gallon (189.271.000 liter) vizet szipolyoz ki Sacramento víztartó rétegeiből két ásványvízmárkájának termeléséhez. Sokak szerint egyáltalán nem törődnek a környezettel, és ez a cég hozzáállásán meg is látszik.

“…a Nestlé 3,71 USD-t fizet minden egy millió liter víz elszivattyúzásáért a helyi vízgyűjtőből, amelyet azután egyszer használatos műanyag palackokban 2 millió USD-ért értékesít.” 3,71 USD- ből 2.000.000.USD lesz.

Ez pontosan 53908255%-os árrés.

Persze a vízért most is fizetni kell, ez egyértelmű.

Azonban arra megy ki idővel a játék, hogy a természetes vízforrásokért is meg kelljen ezt tenni, valamint az általuk INGYEN bepalackozott vízért is fizetni kelljen mindenkinek, elképesztő árréssel.

Sokak szerint botrányos és kétszínű viselkedés az, amit a Nestlé csinál, és ezzel a hozzáállással alapjaiban véve le kellene számolni, mígnem végleg rátelepszenek a világra.

Forrás

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel