Nemsokára szabadul az igazságosztó sorozatgyilkos

20190613pedro-rodrigues-filho-sorozatgyi
Sosem bántotta a nőket és a gyerekeket.

Ma ünnepli születésnapját a világ egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosa, a 65 éves Pedro Rodrigues Filho, a férfi, aki legalább 71 embert ölt meg, de áldozatai száma akár a 100-at is elérheti. Velük 1967 és 2003 között végzett. Bűnözőket és olyan erőszaktevőket gyilkolt meg, akik nőket vagy gyerekeket bántottak. Az első gyilkosságot akkor követte el, amikor még csak 14 éves volt. Pedrinho Matadornak, azaz Gyilkos Peteynek is nevezték. Úgy tudni, hogy idén szabadulhat a börtönből.

Már gyerekként ölni akart

Pedro Rodrigues Filho a brazíliai Minas Gerais déli részén, Santa Rita do Sapucaíban születetett egy farmon, 1954. június 17-én. Filho apja többször hasba rúgta a terhes feleségét, ezért a csecsemő sérült koponyával jött a világra. A család nagy szegénységben élt, ezért Filhónak már gyerekként majmokat kellett ölnie, hogy eladja a bundájukat, és halászott is, hogy etesse az éhező családját.

Egy interjúban azt állította, hogy először 13 éves korában akart ölni, amikor egy idősebb unokatestvérével összeverekedtek. Az unokatestvére behúzott neki egyet, miközben egy régi cukornád malmában játszottak. Pedrinho csendben esküt tett, hogy bosszút áll ezért, és várt a megfelelő pillanatra. A cukornádprésbe nyomta a fiút olyan erősen, ahogy csak tudta. Megpróbálta a fiú egész testét átnyomni a présen, de végül csak a karját kapta el a gép a válláig, amikor egy családtag a segítségére sietett, és megmentette Filho unokatestvérét.  Bár a 13 éves Filho elmenekült, mégis sikerült elkapni őt, azonban csak két éjszakára zárták fogdába. Ezután már késszen állt egy igazi gyilkosságra is.

Apja a helyi iskolában dolgozott, mint éjjeliőr. Amikor Filho 14 éves volt, a férfi ételt lopott az iskolából. Legalább is a város polgármester-helyettese így tudta, és kirúgatta a családapát.

Filho annyira feldühödött ezen, hogy egyszerűen odasétált egy gépfegyverrel a városházához, és az épület előtt lelőtte a férfit.

A gyilkosságon felbátorodott, és eldöntötte, hogy mindenkin bosszút áll, aki valaha bántotta. Sőt, célba vette a bűnözőket is. A fiatal fiú megtudta, hogy ki volt az igazi tolvaj az iskolában, aki miatt az apját megvádolták. Elment hozzá, és megölte őt is, aztán nem sokkal később egy drogdílert is meggyilkolt, akiről megtudta, hogy több embert is kirabolt. A gyilkosságok után Mogi das Cruzesba, Sao Paolóba menekült, és elkezdett drogtanyákat kirabolni, és megölni a dílereket. Találkozott az egyikük özvegyével, akinek Botinha volt a beceneve. A nő és a fiatal gyilkos együtt is éltek onnantól kezdve. Filho egy idő után átvette a megölt díler feladatait: beszállt az ember- és a kábítószer-kereskedelembe, aztán elkezdte megölni a riválisait.

20190613pedro-rodrigues-filho-sorozatgyiPedro Rodrigues FilhoForrás: TwitterAkkor állt le, amikor Botinhát elkapták a rendőrök. Filho elmenekült, később pedig találkozott Maria Aparecida Olympiával. Összeköltözött a nővel, de továbbra is betört a drogdílerek otthonába. Végül az egyik rivális díler Jacareiből lelőtte Filho barátnőjét. A férfi elhatározta, hogy bosszút áll érte. Két társával Jacareibe ment az egyik bandatag esküvőjére, ahol elmondta:

azért jöttek, hogy megöljék az összes drogdílert, de mindenkibe golyót röpítenek az esküvőn, kivéve a nőket és a gyerekeket.

Hét emberrel végeztek, és 16-ot megsebesítettek. Filho ekkor még nem töltötte be a 18-at, de már 10 embert meggyilkolt.

Gyilkosságok a rácsok mögött

Végül 1973. május 24-én tartóztatták le. Beültették a rabszállító autóba, többek között egy nemi erőszaktevő mellé. Mire a rendőrőrsre értek, Filho megölte az erőszaktevőt.

A bíróság 128 évnyi börtönre ítélte a brazil sorozatgyilkost, majd ez a szám 400-ra ugrott.

A brazil törvények azonban kimondják, hogy maximálisan 30 évet tölthet börtönben egy elítélt. Filho még további 4 évet kapott, mert megölte rabtársait.

Egyik éjjel egy börtönőr ment oda hozzá, és elmondta, hogy az anyja meghalt. Az apja ölte meg egy machetével: összesen huszonegyszer vágta meg vele az asszonyt. Filhót kiengedték a börtönből, hogy elmenjen a halottasházba megnézni az anyja holttestét. Ott bosszút fogadott. Amikor az apja ugyanabba a börtönbe került, ahol ő is volt, Filho elvette az egyik őr fegyverét, majd felment abba a blokkba, ahol az apja volt. Elővett egy kést, és huszonkét szúrással végzett vele.

Ezután kivágott egy darabot a szívéből, kiharapott belőle egy darabot, majd megrágta és kiköpte.

20190613pedro-rodrigues-filho-sorozatgyiPedro Rodrigues FilhoForrás: YouTubeFilho a pszichiáterek szerint pszichopata. Ez azért érdekes, mert a pszichopatákból hiányzik az együttérzés, Filho azonban szerette az anyját és barátnőjét is, és bosszút állt mindkettejükért. Azok a szakemberek, akik 1982-ben vizsgálták Filhót, azt mondták róla, hogy élete motivációja a saját erőszakos énjének megerősítése volt, és paranoiásnak, valamint antiszociálisnak diagnosztizálták.

A börtönben tovább folytatta a gyilkosságokat: pedofilokat, erőszaktevőket, gyerekgyilkosokat ölt meg, és mindenki mást, akit rossz embernek gondolt. Annyira népszerű volt az emberek körében, hogy a börtönbe levelet küldtek neki, arra kérve, hogy öljön meg valakit, aki meggyilkolta vagy megerőszakolta szeretteiket.

A New York Times jelentése szerint Brazíliában havi 3000 új fogvatartott érkezik a börtönökbe. Az őrök átadják a raboknak a kulcsokat, és hagyják, hogy azt tegyenek, amit csak akarnak.  A rendkívül kis cellákban több tucat ember van összezsúfolva, és csak akkor vannak biztonságban, ha valamelyik bandához csatlakoznak, ami megvédi őket. Könnyen hozzájuthatnak fegyverekhez, mobiltelefonokhoz, és kábítószerhez is, amit ugyanúgy árulnak a börtön falai között. Filho így szabad utat kapott a gyilkosságokhoz.

Volt, hogy azért ölte meg cellatársát, mert állítólag az hangosan horkolt, egy másikat pedig azért, mert “nem tetszett neki az arca”.

20190613pedro-rodrigues-filho-sorozatgyiPedro Rodrigues FilhoForrás: TwitterA férfi 2007-ig ült börtönben. Szabadulása után házvezetőként és gondnokként dolgozott Santa Catarinában. Szomszédai szerint egy szelíd, csendes ember volt, aki nem zavart senkit. 2011 szeptemberében azonban újra letartóztatták, ugyanis azzal vádolták meg, hogy a börtönben 6 lázadást szervezett.  Idén szabadulhat újra. Azt mondja, sajnálja, hogy rossz útra lépett, de azóta már megtért, és ír egy önéletrajzi könyvet, sőt, még egy YouTube-csatornája is van, ahol tanácsokat ad a fiataloknak, miért ne legyenek bűnözők.