Német édesanyát lökött vonat elé a koszovói kéjgyilkos

Az észak-rajna-vesztfáliai Voerde kisváros mindössze két vágányból álló vasúti állomásának peronján szombat este óta helyezik el a mécseseket, virágokat a helybeliek és az átutazók.

Egy Jackson B. nevű koszovói férfi szombaton erről a peronról taszította az érkező vonat elé – csupán a gyilkolás élvezetétől vezérelve – Anja N. 34 éves német asszonyt. A duisburgi rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte a sáskát. A meggyilkolt asszony férje a közösségi oldalán még szombaton tudatta:

„Ma meggyilkolták a feleségemet. Minden ok nélkül vonat elé lökte egy idegen” – írja a német Bild című újság.


A koszovói gyilkos és német áldozata (fotó: magán)

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Voerde kisvárosban (német viszonylatban inkább falunak nevezhető – H. J.) egy Jackson B. angol névre (sic!) hallgató, 28 éves koszovói cigány még szombaton a vasútállomás peronjáról a beérkező vonat elé taszított egy Anja N. nevű, 34 éves német asszonyt, aki a helyszínen életét vesztette.

A duisburgi rendőrség ilyen esetekben szokásos szűkszavú tájékoztatásából azonban kiderül, hogy az elkövető „koszovói szerb származású”.

Ez az információ és a nem az idén lebarnult gyilkos képének szemügyre vétele elegendő annak megállapítására, hogy „Jackson B.” nem szerb, hanem a jugoszláv korszakban Koszovó tartományban a titkosrendőrséggel együttműködő roma közösség csemetéje. Koszovó önállósodásakor ezért kellett onnan a cigányoknak tömegesen menekülni…


“Jackson B.” a rendőrségi autóban (fotó: Christoph Reichwein)

A duisburgi rendőrség gyilkossági osztálya még szombaton, majd vasárnap délelőtt is több órán keresztül kihallgatta a 28 éves „Jacksont”, majd a városi bíróság elrendelte az elvetemült gyilkos előzetes letartóztatását.


Rendőrségi helyszínelés Voerde vasútállomásán (fotó: Fb)

Alexander Bayer ügyész elmondta: kéjből elkövetett emberölésről, alattomos gyilkosságról van szó. Bayer azt is közölte, hogy az elkövető és az áldozat a bűncselekmény előtt nem ismerték egymást, s a gyilkosságot megelőzően veszekedés sem volt a kettőjük között.

A duisburgi rendőrség azt is közölte, hogy a „koszovói szerb származású” gyilkosnak korábban más bűncselekmények elkövetése miatt is volt dolga a német rendőrséggel (Csak azt nem értjük, hogy akkor rövid úton miért nem ebrudalták ki Németországból? Még mielőtt megölt egy német asszonyt – H. J.)


Mécsesek, virágok a gyilkosság színhelyén (fotó: Fb)

A szombaton meggyilkolt Anja N. (34) csak tavaly nyáron ment férjhez másodszor, s a férjén kívül gyászolja a 13 éves kislánya. A férje még szombaton este a következő bejegyzést tette a Fb-oldalán: „Ma meggyilkolták a feleségemet. Minden ok nélkül vonat elé lökte egy idegen.”

A közösségi portálon („természetesen” nem a hivatalos Lügenpresse közléséből) olvasható bejegyzések szerint a Voerde kisvárosban lakó, munkakerülő koszovói roma nem csak a közvetlen szomszédjait, hanem az egész települést félelemben tartotta.

Willkommen!