Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

A magazin tulajdonosai Luke és Carla Burrell 12 évig vezették az újságot, majd hirtelen bejelentették, hogy a White Magazine „csődbe ment”. Mindezt azután, hogy egy olyan megfélemlítési kampány indult ellenük, amely a hirdetők és a személyzet testi épségét is fenyegette.

A tulajdonosok elmondták, hogy bár a publikációk mindig „világiak” voltak, arra akarták kényszeríteni őket,  hogy még jobban nyissanak az azonos neműek felé. Az ABC csatorna ugyanis még ez év elején egy olyan cikket közölt, melyben a White Magazine LMBTQ-s sokszínűségét hiányolták.

Kép: White Magazine

Az erőszakos aktivisták nemcsak a magazin dolgozóit és vezetőségét fenyegették meg, hanem azokat a párokat is, akik valamikor együttműködtek a magazinnal.

Egyesek azt fájlalták, hogy a magazin korábban visszautasította azt, hogy egy azonos nemű pár esküvőjét fotózza. Nem tetszett nekik továbbá, hogy a reklámokért elfogadnak pénzt az LMBTQ-közösség tagjaitól, de nem voltak hajlandóak úgy megjeleníteni a közösség tagjait, mint a heteroszexuális párokat.

Remélhetőleg hamarosan a társadalom megtanulja elfogadni az eltérő gondolkodású embereket is, és azokat, akik máshogy látják a szerelmet. Ezzel kezdődne meg az igazi változás – írták a tulajdonosok búcsúlevelükben.

Az ausztrál keresztény közösség (ACL) szerint ez az eset már a jéghegy csúcsa és a szabad véleménynyilvánítás eltüntetésének újabb példája.

Az ACL már több mint 50 embernek sietett segítségére, akiknek jogi problémájuk támadt a hitük megóvása miatt.

Ausztráliában 2018 januárja óta házasodhatnak az azonos nemű párok, ám ez nem jelenti azt, hogy ezt mindenkinek hirdetnie kell és együtt kell értenie vele. A „felvilágosult” világban a kereszténység értékeit megtartani talán a legnehezebb, mert ha valaki keresztényként nyilvánítja ki a véleményét, akkor azt rögtön homofóbiával bélyegezik meg a „haladó” gondolkodásúak.