Nem #metoo, csak egy végtelenül elszomorító történet

A DK nevű Magyarország-felszámolási párt rendezett valami kampánynyitót a hétvégén. Ott a magyar társadalom két nagy betegségéből az egyiknek a kórokozói igen nagy számban csoportosultak. Köztük Nagy Blanka is. Akiről fotók készültek e jeles alkalomkor. Ezek egyikén a mi Blankánk a nem túl szerencsésen kiválasztott miniruhájában úgy látható, hogy a gondos szemlélő észreveheti: a combok és a ruha találkozásánál látszik a bugyi egy kis darabja. Pilhál Tamás kollégánk a képet némi élcelődés kíséretében megosztotta a saját Facebook-oldalán, azóta háborog a ballib oldal és a vele organikus együttélésben létező sajtó. Pedig nincs itt semmi látnivaló, a kép nem indokolatlanul megalázó, nem egy szerencsétlen pillanatot örökít meg, ebben az állapotában a helyszínen százak, a képernyők előtt meg ezrek láthatták Nagy Blankát, ha akarták. De minek akarták volna?

Mindenkinek joga van a nagykorúságán is túl hülye kamasznak maradni, vagy úgy kinézni, ahogy sikerül. A sajtónak meg az etikus határokon belül joga van kedvére fényképezni egy kampánynyitón és a fényképeket megosztani az olvasóval. A nyüves liberális sajtó csinált sztárt ebből a szerencsétlen lányból, aki erre nyilvánvalóan nem alkalmas. Fiatal hozzá, éretlen hozzá és nem szereti a kamera, a fényképezőgép, „bármennyire is szépen beszél”. Vagyunk pár millióan ilyenek.

Tudjuk, hogy szegény legfeljebb Vadai Ágnestől kérhetne öltözködési tanácsokat, de annyira baloldali független művész, stylist szaladgál Budapesten, nem igaz, hogy valamelyiket, amelyik szereti a kihívásokat, nem lehet a személyes szolgálatára rendelni. És ajándékozzák már meg néhány olyan cuccal, amiben elfogadhatóan lehet fényképezni! És alkalmatlan ruhában ne ültessék az első sorba biodíszletnek! És védjék meg Varju Lászlótól!

Gurmai Zita meg foglalkozzon inkább avval, hogy egy demokratikus jogállamban egy sajtónyilvános pártrendezvényről Gyurcsány Ferenc hogyan merészelhette kitiltatni és ezáltal megbélyegezni László Petrát, miközben operatőr kolléganőnkről jogerős bírósági ítélet mondta ki, hogy ártatlan a röszkei migránsbetörésnél történt incidensben.

PESTISRÁCOK.HU

Forrás