Nem ijesztgetni akarunk, de nagyon átlátszó a klímakatasztrófa-propagandátok

Saját állítása szerint nem ijesztgetni akar a Nők Lapja Café minapi cikke, de azért felvázolta, hogy még a mi életünkben mindmeghalunk a klímakatasztrófa miatt. Merő véletlenségből persze megint az érzelmi alapon az ilyesmire fogékonyabb nőket bombázzák a rémisztgetéssel.

Az viszont nem szép az NLCafé meg úgy általában a klímakatasztrófa-hittérítők részéről, hogy a nőket annyira ostobának gondolják, akiknek ilyen silányul összegányolt, önellentmondásoktól és átlátszó süketeléstől hemzsegő propagandacikk is elég lesz, ha kellőképpen hat az érzelmekre.

A szöveg lépten-nyomon önmagába ütközik, ráadásul úgy sorjázza a kamuállításokat, hogy érdemes aprólékosan szemügyre venni. A szerző szerint minél többet kell erről a témáról írni, beszélni, videót forgatni, posztolni, megosztani és beágyazni, miközben szerinte akik szőnyeg alá akarják söpörni a problémát, azok mindent megtesznek, hogy az egészet bagatell, divatos, greenpeace-esek, kis zöld pártok és egyéb hippik gerjesztette hisztinek állítsák be. Hát akkor beszéljünk róla, lássuk a cikk állításait!

Az érvek

„Ott tartunk, hogy évre pontosan leírható a klímakatasztrófa idővonala.” vö. „hamarosan elérhetjük (sic!) a 33 millió évvel ezelőtti, azaz az Eocén-kori állapotokat”

Évre pontosan leírható tehát annak az idővonala, ami esetleg történhet. Ez nem olyan lesz, mint a Mad Max, hanem ez maga a Mad Max, ami egy játékfilm.

„most gyűlt össze annyi egymástól függetlenül nagyon hasonló következtetésekre jutó, tudományosan megalapozott cikk, tanulmány és dokumentumfilm”

…meg blogbejegyzés, Facebook-hozzászólás és gyerekekkel lejátszatott klímatüntetés.

„James Anderson, a Harvard Egyetem atmoszférakutató professzora […] aki nemcsak elismert klímakutató, hanem társadalmi aktivista is”

És talán még posztmodern lakásszínházat működtető civil alapítvány kurátora is.

„A szén-dioxidról van szó, amelynek aránya nem évtizedekkel ezelőtt, hanem 12 millió éve volt olyan magas, mint most.”

12 millió éve mérik todományosan, és a számok, na azok nem hazudnak!!!!444!!!!!!

A szándékok

„beszálltak a buliba a szociológusok, a pszichológusok és a filozófusok is, akik [szerint] az emberiség egyszerűen alkalmatlan arra, hogy előre gondolkodva és áldozatokat hozva gondoskodjon saját jövőjéről.”

Ezért kéne a buta emberiséget végre egy abszolút hatalmat gyakorló, jó kis világkormánynak vezetnie, amelyik majd eldönti, hogy hova mennyien vándoroljanak át Afrikából, az arab világból meg Dél-Ázsiából. Egy jó kis világbirodalom kéne, mert az megoldaná a csak globálisan megoldható klímakatasztrófát, és nem mellesleg végre elindulhatna az akadálytalan globális szabadkereskedelem vámok nélkül, amely már nem ütközne a nemzeti érdekeiket, a helyi embereket védő egyes országok hülye szabályozásaiba. Köszönjük, híres szociológusok, pszichológusok, filozófusok, rendkívül hasznos todományos munkát végeztek!

„2030-ra már összeomlófélben lesz, amit most civilizációnak hívunk”

2030-ra már összeomlófélben lesz, amit most a liberális demokrácia hegemóniájának hívunk. Így pontos.

„olyan tömeges népvándorlás indul be, amelyhez képest az elmúlt négy év menekültválsága osztálykirándulásnak tűnik majd”

Ugyan már, az is csak álprobléma lesz! Meg Orbán kommunikációs csodafegyvere…

„Ez a jelentés egyébként negyven ország és 91 tudós munkája.”

Kizárt dolog, hogy az akadálytalan szabadkereskedelemre ácsingózó, minden szabályozást lebontani igyekvő, természetesen végtelenül filantróp globalista elitnek legyen annyi pénze, hogy véleményestül, karrierestül megvásárolja negyven ország 91 tudósát.

A szomorú végkifejlet

„a sarkkörök állandó jegének 75-80 százaléka már most eltűnt, arra pedig már most nincs esély, hogy 2022-re bármi is maradjon belőle, azaz ekkortól egyáltalán nem lesz sarkvidéki jég az ottani nyári évszakban.” vö. „hihetetlennek tűnt, hogy a sarkkör földje felolvadjon, most pedig már biztosak benne, hogy így lesz […] Most úgy tűnik, még a mi életünkben bekövetkezik.”

Igen, annak egészen nagy a valószínűsége, hogy 2022 még a mi életünkben bekövetkezik. Sőt, ez akár még Soros Gyuri bácsi életében is bekövetkezhet.

„Az Északi-sark befagyott földje – ez a mostanában egyre többet kutatott és emlegetett permafroszt – 1,8 ezer milliárd tonna szenet tartalmaz. Ha kiolvad, szinte egy csapásra kerül a légkörbe, méghozzá metán formájában, ami a szén-dioxidnál 34-szer intenzívebb üvegházhatás-serkentő.”

Vagyis ez eldőlt, nem is érdemes 2030-tól, 2050-től meg 2080-tól félni, ha már 2022-re már annyi üvegházhatású gáz lesz a levegőben, hogy esélyünk sincs. Három év alatt már nyilván nem tehetünk semmit, nincs az a Kiotói, Párizsi és akármilyen egyezmény, amely megment minket, még akkor sem, ha Trump (nem az én elnököm) aláírja.

Mégis van megoldás, ha már 2022-ben sem lesz remény?

„Az igazi megoldás természetesen a hatalom birtokosainál van. Nem, nem kell várnunk a tudósokra, hogy találjanak ki valamit, hiszen már rég kitaláltak: az összes eszközünk megvan, hogy pár éven belül csak megújuló energiaforrásokból éljünk és elfelejtsük a szén-dioxid-kibocsátást. Egyszerűen csak használni kellene a napelemeket, a szél- és a vízerőműveket.”

Hát igen, tényleg le kéne már végre váltani az országok választott vezetőit, főleg ha Orbán, Trump és Bolsonaro azok, és birodalmi hatáskörből kéne kinevezni a helyükbe olyan helytartókat, akik hajlandók zöld célokra hivatkozva összeomlasztani a gazdaságot, és kiszolgálni a globalista elit pénzügyi-politikai céljait. És mindössze elképzelhetetlenül sok és szennyező akkumulátorra lenne szükség, hogy a fantasztikusan zöld energiát el is tudjuk tárolni, hogy akkor használhassuk, amikor kell, nem akkor, amikor Napisten, Szélisten és Vízisten küldi.

Fogalmam sincs, mennyi igaz ezekből az apokaliptikus jóslatokból, úgyhogy fontos lenne még tudnunk, Nostradamus és a maja naptárak mit mondanak a közelgő klímakatasztrófáról. Mert amit ekkora elánnal akar lenyomni a közvélemény torkán a liberális propaganda, azt egyéb alátámasztás nélkül aligha hisszük el.