Nem gyógyítják a koronavírust ezek a neten terjedő marhaságok, hanem még nagyobb fertőzésnek tehetik ki azt aki ezeket csinálja

A világszerte kibontakozó koronavírus-járvány egyik káros mellékhatása az a sok téves és áltudományos „terápiás” javaslat, ami az interneten, és elsősorban a közösségi médiafelületeken terjed.

A biztosnak hirdetett „gyógymódok” közül egy sem alkalmas a Covid-19-kór hatékony kezelésére, legfeljebb csak arra jó, hogy hamis reményeket és biztonságérzetet kelt egyesekben, tovább fokozva a járvány terjedésének veszélyét.

Ezrével keringenek a “csodálatos” gyógymódok a netes univerzumban

A jó szándékú rokonok és barátok a világ minden tájáról ostoba állítások ezreit küldözgetik ismerőseiknek a Whatsapp-on, míg az Instagram közösségi oldalon sokan online hirdetik, hogy mindent megtesznek a koronavírus-fertőzés elhárítására, az almaecettől kezdve (amely természetesen nem öli meg a vírust) a pozitív gondolkodásig bezárólag.

Dr. Kulja András, összefoglalta a legelterjedtebb butaságokat, amik nem csak hogy nem akadályozzák a vírus fertőzést, hanem éppen hogy NÖVELIK a fertőzés kockázatát.

Az alábbi tévhitekre válaszol a doktor úr, a videójában:

  1. Vízivás 15 percenként
  2. Hidrogén Peroxid ivás
  3. Ecetes víz gargarizálás
  4. Sós víz gargarizálás
  5. Antibiotikumok szedése
  6. Az influenza elleni oltás is védelmet biztosít a koronavírus ellen
  7. Jobb ha mindenki elkapja a vírust és így gyorsan túljutunk rajta.
  8. A meleg elpusztítja a vírusokat
  9. Kimutatható a fertőzés, ha 10mp-ig visszatartjuk a levegőt
  10. Mesterségesen laboratóriumban létrehozott vírus