Nem értik, hogy Biden miért hord még mindig maszkot

A_CIKK_SZÖVEGÉNEK_FELOLVASÁSA
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Joe Biden amerikai elnök ezen a héten bejelentette, hogy az ország a járvány új szakaszába lépett, a beoltottaknak nem kell maszkot viselniük a szabadban. A bejelentést követően maszk nélkül lépett le a pódiumról – azóta viszont több alkalommal is maszkban látták, noha ő és felesége is be vannak oltva – írja a V4NA Hírügynökség.

Értetlenkedés kíséri azt, hogy Joe Biden amerikai elnök maga sem követi azt az egyik legfontosabb új járványügyi szabályt, amelyet éppen ő jelentett be: miszerint a világjárvány elleni védekezés Amerikában új szakaszba lépett, és a beoltottaknak már nem kell maszkot viselniük a szabadban.

A bejelentése után néhány nappal Bident már maszkban látták, amikor a Marine One felé sétált Jill Bidennel, annak ellenére, hogy mindketten oltva vannak, ráadásul senki sem volt a közelükben.

Fully vaccinated #Biden believes he’s a #patriot for wearing a #mask. Never mind about science or common sense. Those are foreign issues beyond his grasp!Biden keeps masking despite updated guidance https://t.co/k41ZOOO3Cs

— Luis A. Manrique (@manriquehawaii) May 2, 2021

Nem sokkal később egy georgiai gyűlésen viselt maszkot a pódiumon, ahol rajta kívül senki sem tartózkodott.

Az elnök a héten interjút adott az NBC-nek, amelyben jelezte

: az új egészségügyi iránymutatás ellenére sem változtatna jelentősen a viselkedésén. A műsorvezetőnek azt mondta: „Te és én levettük a maszkot, amikor bejöttem, mert messze vagyunk egymástól. (…) De ha egymáshoz közel ülve beszélgetnénk, akkor felvenném a maszkot, és rávennélek, hogy viseld te is, még akkor is, ha mindketten be vagyunk oltva. Ez egy apró óvintézkedés. Hazafias felelősség, az Isten szerelmére” – fejtette ki véleményét.

Egészségügyi szakértők szerint az ország elérkezett egy olyan fordulóponthoz, ahol Bidennek változtatnia kell viselkedésén annak érdekében, hogy elnökként hitelesen közvetítse az üzenetet: a vakcinák vezetnek el a normális élethez való visszatéréshez. Ez különösen fontos azért is, mert Amerikában jelentősen visszaesett az oltásra hajlandók száma, sokan még mérlegelik, hogy felvegyék-e egyáltalán a védőoltást.

Biden says he will ignore CDC guidance and keep wearing a mask — even outdoors: ‘It’s a patriotic responsibility for God’s sake’ https://t.co/a0ik86Ians

— TheBlaze (@theblaze) May 2, 2021

Szakértők szerint Biden viselkedése rendkívül rossz üzenet az amerikaiak felé ebben a helyzetben: a beoltott elnök nem meri levenni a maszkot, noha ő maga jelentette be, hogy bátran le lehet venni a szabadban és zárt térben olyanok társaságában, akik be vannak oltva.

Lawrence Gostin, a Georgetown Egyetem professzora szerint ha valaki, aki be van oltva, a szabadban is maszkot visel, az „túlságosan” óvatos, a vírussal való fertőződés ebben a szituációban rendkívül csekély.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök újságíróknak nyilatkozik a washingtoni Fehér Ház déli szárnyánal(MTI/EPA/Pool/Oliver Contreras)

Forrás …

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Oszd meg a cikket ismerőseiddel