Nekimentek az osztrákok Kurznak, amiért Bécsbe hívta Soros egyetemét

Néhány héten belül benyújthatja a CEU akkreditációs kérelmét Ausztriában. Az ügyben Soros György tegnap az osztrák kancellárral tárgyalt, ma pedig az oktatási miniszterrel egyeztet.

Osztrák lapok szerint az intézmény Magyarországon nagy nyomás alatt áll, ezért költözhet át Ausztriába. Az amerikai milliárdos vizitje nagy vihart kavart az osztrák újságok fórumain és a közösségi médiában.

A Kurier vizitről szóló cikkét már nem lehet kommentálni, mivel egyes hozzászólók a milliárdos megölésével fenyegetőztek. „Volt már egy merénylet, ami sajnos nem sikerült. De jön majd a következő” – idézte a lap az egyik kommentelőt.

Hasonlóan heves reakciók érkeztek a kancellár Twitter-üzenetére is, amelyben Kurz a találkozóról számolt be. „Ez nem jó barátság.” „Tartsd távol tőlünk az ördögöt!” „Hogyan árulhatja el ilyen aljas módon a népét?” „Tudja, hogyan büntetik az árulókat?” „Miről beszélt az emberiség ellenségével?” – írták a hozzászólók.

A Magyar kormány állásfoglalása az alábbi videóban:

Amerikai diploma kibocsátásához a jelenleg fennálló magyarországi felsőoktatási szabályozás szerint Amerikában is oktatási tevékenységgel kell rendelkezni. Ezt egyelőre mi a magunk részéről bizonyítottnak nem látjuk – mondta Szijjártó Péter.