Most érkezett! A vb stadionjai felrobbantásával fenyeget az ISIS

A Daily Mail információi szerint a vb stadionjainak felrobbantásával fenyeget az ISIS. A terrorszervezet közzétett egy propaganda videót, amiben az Oroszországban megrendezett futball világbajnokság stadionjai repülnek a levegőbe.

Elképesztő biztonsági intézkedések közepette kezdődött Moszkvában a labdarúgó-vb

Mint arról már korábban beszámoltunk szerény becslések szerint mintegy százezer biztonsági ember  főleg rendőrök és katonák  ügyeltek az oroszországi labdarúgó-világbajnokság zavartalan lebonyolítására. Az egyenruhások jelenléte szinte már hozzátartozik a nagy sporteseményekhez.

Így a Szentpétervárra érkező angol válogatott tagjai sem vettek tudomást a reptéren állomásozó géppisztolyos különítményről, az egykori orosz fővárostól 40 kilométerre fekvő kisvárosi szállodájukat körbevevő kerítésről és a többtucatnyi kommandósról. Elvégre jobb félni, mint megijedni, annál is inkább, mert állítólag iszlamista fenyegetésekről is tudomást szereztek a hatóságok.

Bármilyen atrocitás, terrortámadás hatalmas presztízsveszteséggel járna Oroszországnak, ezért a rendőrség és a titkosszolgálat mellett biztonsági cégek segítségét is igénybe veszik – nyilatkozta az M1-nek Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő. –

A speciális erők már több gyakorlatot tartottak a meccsek helyszínein, összehívták a vezérszurkolókat is, és rendbontás esetére súlyos büntetéseket helyeztek kilátásba.

Több mint 2 millióan érkeztek a vb-re

Több mint kétmillió látogató érkezett Oroszországba a labdarúgó-világbajnokság alkalmából – jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője pénteki moszkvai sajtóértekezletén.

Zaharova közölte, hogy Vlagyimir Putyin elnök meghívására Oroszországba érkezik majd António Guterres, az ENSZ főtitkára is.