Mit mondott Orbánnak Merkel, amikor Bojko Boriszov átölelte? 

Arról a videóról is megkérdezték Gulyás Gergelyt a kormányinfón, amelyik kedden Brüsszelben, az Európai Tanács ülése előtt készült, amikor mindenki Orbán Viktorral foglalkozott: a bolgár miniszterelnök, Bojko Boriszov éppen átölelte, ott állt a közelben Macron francia elnök is.

Angela Merkel pedig épp “vigasztalta” Orbán Viktort, a videón azt hallani, hogy “nem bántásból” mondott neki előtte valamit. Angela Merkel mit mondott Orbán Viktornak? – kérdeztük Gulyás Gergelyt, aki azt mondta, hogy nem volt ott Brüsszelben. De az állam- és kormányfők az Európai Tanács ülésén szoktak beszélgetni egymással – tette hozzá.

Ö a videóról szóló cikket olvasta, és e szerint Merkel azt mondta Orbán Viktornak, hogy “no offense”, vagyis: nincs semmilyen támadás abban, amit előtte mondott.

“Ezt ön is megfejtette valahogyan, én másképp is meg tudnám fejteni. A német kancellárral a személyes viszony az abszolút megfelelő együttműködéshez szükséges, és ez a francia elnökre is elmondható. Ebből is érthető, hogy senki senkit a személyében nem támadott”

– mondta mosolyogva Gulyás Gergely.