Mindig van lejjebb: van már Gucci arcmaszkod?

Egyesek #maradjotthon pólókat árulva próbálnak szert tenni profitra ezekben a vészterhes időkben, ráadásul a legundorítóbb hazugsággal, hogy ők csak „felhívják a figyelmet”. (Az már Top 10 Questions Science Still Can’t Answer kategória, hogy a #maradjotthon pólót hova hordanád, de talán egyszer erre is fény derül).

Az hagyján, hogy Gucci a maszk, de van már designer is belőle, vágod? Gondolhatna a gazdag gyerekekre is a Snoopys modellel!

Van a létnek egy hitvány formája, az ún. kirakatélet, amikor az emberek értékének a mérőszáma csupán az, hogy éppen milyen márkajelzés van a ruháin, hol volt nyaralni, vagy éppen milyen kocsival jön érte a 40+os pasija a szórakozóhely elé, ahol fényesre polírozta valami random csávó szányeres farkát egy utolsó, betört kijelzőjű (de legújabb) iPhoneról felszívott csík speedért.

Mindig is megvetéssel tekintettem erre a tucat instagram-modell létformára, azonban a jelenség legrémisztőbb aspektusa, hogy ezeket a kétbites bérelhető reklámfelületet fiatalok százezrei követik, akik életpályamodellként tekintenek erre az alantas, tartalom nélküli magamutogatásra.

Az hagyján, hogy Gucci a maszk, de van már designer is belőle, vágod? Gondolhatna a gazdag gyerekekre is a Snoopys modellel!

Sajnálom, hogy nem vagy bevállalós üzletember, és "igényfelmérés" kell ahelyett, hogy rendelnél 1200 darabot csípőből.

Sajnálom, hogy nem vagy bevállalós üzletember, és “igényfelmérés” kell ahelyett, hogy rendelnél 1200 darabot csípőből.

Először nekiálltam gépelni, hogy a krv anyját annak, aki elkezdett Louis Vutton meg Gucci arcmaszkokat árulni, de aztán vettem egy mély levegőt, kortyoltam egyet a fröccsömből, és megvilágosodtam. Jár köztünk egy névtelen hős, aki túlárazott hamisítvány arcmaszkokat árul világjárvány idején a kognitív képességeiknek nem teljes birtokában lévő influencereknek.

Nem ő az a hős, akire szükségünk van, hanem akit megérdemlünk.
Abban csak bízni tudunk, hogy a Szent László kórház infektológiai osztálya kapja a bevételt, nem aperolspritzezés lesz belőle valahol Milánóban. (Lol, dehogynem.)

Tibi atya