Mike Tyson hatalmas kannabisz ültetvény tulajdonosa: ezt állítja a gyógyhatásúnak tartott növényről!

tyson-kannabisz-21feb5a15d.jpg
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Mike Tyson egy 160 hektáros ültetvény büszke tulajdonosa.

Olyannyira büszke, hogy külön oldalt is készített farmjának, ahol szerinte az USA legkirályabb füvét lehet megvásárolni.

A Tyson Ranch még 2016-ban nyitotta meg a kapuit, hetekkel azután, hogy Kaliforniában legalizálták a marihuána fogyasztását és termesztését.

A farm amúgy nem áll meg itt:

Szeretne egy üdülő- és gyógyászati központot is itt, ahol bárki pihenhet, lazulhat és gyógyulhat a bőséges termés segítségével.

A kender felhasználása ipari téren mindig is jelentős volt, és napjainkban újabb lendületet kapott. A textilipar ruhaanyagok, vitorlavásznak, kötelek, hevederek alapanyagaként ismeri, a közismert kenderkóc tömítőanyagként szolgál, pozdorjájából papírt, és egyre szélesebb körben műanyagokat gyártanak, a kendermag, illetve a belőle sajtolt olaj pedig élelmi szempontból kiemelkedő jelentőségű.

Napjainkban az ellentmondásos gyógyászati megítélést a növény pszichoaktív hatóanyagai és tudatmódosító hatása okozza, amelyek miatt a nyugati orvostudomány képviselőinek egy része a „keménydorogok” előszobájaként aposztrofálja a marihuánát. Ennek következtében hazánkban tiltott az egészségügyi felhasználása – bár kender-tartalmú kozmetikumokat, kendermaglisztet, és -olajat lehet kereskedelmi forgalomban kapni – a marihuána könnyű drogként van számon tartva.

Vizsgálatok igazolják, hogy a marihuána hatóanyagai fizikai függést nem alakítanak ki az emberi szervezetben, de pszichés hatásaira kialakulhat a rettegett függőség. Ezek a pszichés hatások lehetnek: eufória, elégedettség-érzés, nevethetnék, emelkedett művészi érzék, felszabadultság, ugyanakkor rettegés, paranoia, levertség, emlékezetkiesés, az érzékelés zavarai is kialakulhatnak.

A következő betegségekre alkalmazzák kiváló eredményekkel a marihuánát

asztma: A marihuána szívása több kísérlet során is leállította az asztmatikus rohamokat.

zöld hályog: A marihuána hatóanyagai csökkentik a szemben kialakuló nyomást.

daganatos betegségek: Ezen a területen több mindenre is használható ez a gyógynövény. Hányingercsökkentő és étvágynövelő hatásával a kemoterápia mellékhatásait csökkenti, ugyanakkor a cannabisolaj számos különféle ráktípust képes legyőzni azzal, hogy elpusztítja a rákos sejteket, gátolja azok szaporodását, akadályozza vándorlásukat.

különféle állandó fájdalommal járó betegségek (ízületi gyulladások, hát- és derékfájás): Fájdalomcsillapító és idegrendszer-erősítő hatása miatt Kanadában forgalomban van egy Sativex elnevezésű fájdalomcsillapító szájspray.

AIDS: Az idei év felfedezése, hogy a THC megakadályozza a HIV terjdését a testben.

tyson-kannabisz-21feb5a15d.jpg

Alzheimer-kór, epilepszia, sokk, stroke, sclerosis multiplex, Tourette-szindróma, Parkinson-kór: Az összetett idegrendszeri betegségek területén a marihuána idegrendszer-erősítő hatásával, a tünetek kialakulásért felelős enzimek gátlásával harcol.

depresszió, szorongás, figyelemhiányos hiperaktivitás: A rendszeres marihuána-fogyasztók körében csökkentek a felsorolt tünetek, ami valószínűleg a pozitív pszichés hatásainak köszönhető.

cukorbetegség: A marihuána fogyasztása javította a szénhidrát-anyagcserét a cukorbetegeknél, és csökkentette az inzulinrezisztenciát is.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel