Mi köze van Leonardo da Vincinek Bill Gates-hez, a brit királynőhöz és 9/11-hez?

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Kétségtelen, hogy az 1452-ben, a Vinci melletti Anchianóban született Leonardo da Vinci nem csak a korszak legismertebb képzőművésze volt, de a valaha élt legnagyobb gondolkodók egyike is.

A reneszánsz polihisztor legendáját csak gazdagította, hogy életét és műveit számos rejtély övezi – köszönhetően többek közt annak is, hogy Leonardo maga is a rejtélyek, titkok, titkosítás megszállottja volt.

Két évvel ezelőtt azonban francia, olasz, spanyol, kanadai és amerikai egyetemek és tudományos intézetek fogtak össze, hogy feltörjék ezeket a titkokat – méghozzá a modern tudomány segítségével.

1698230_screen-shot-2018-11-08-at-160609
Nem csak Leonardo pontos arcmását alkotják majd meg a tudósok, de a teljes géntérképét is © Wikipedia

A több éves – Leonardo Projektnek elkeresztelt – terv lényege, hogy a lehető legtöbb genetikai, és más, azonosításhoz, vizsgálathoz szükséges biológiai nyomot, maradványt összegyűjtsék, hogy bebizonyosodhasson, hogy az 1863-ban a Saint-Florentin-templomban megtalált (jelenleg a Saint-Hubert-kápolnában található) maradványok valóban hozzá tartoznak-e.

Emellett meg szeretnék alkotni a mester lehető legélethűbb modelljét, valamint abban reménykednek, hogy génkészletének vizsgálatával jobban megismerhetik, megérthetik őt.

Ötszáz éves ujjlenyomatokat keresnek

A többéves munkára természetesen a legnagyobb genetikai szakértőket kérték fel – többek közt azokat, akik a 2001. szeptember 11-i terrortámadás után segítettek azonosítani az áldozatokat.

A munka egyik legérdekesebb (és persze legnehezebb) részeként DNS-mintákat és más nyomokat keresnek majd Leonardo festményein, valamint megpróbálnak ujjlenyomat-mintákat venni a reneszánsz művész fennmaradt naplóiból.

Ezekből a kézírásos kötetekből a múzeumok mellett II. Erzsébet, a Vatikán vagy épp Bill Gates is birtokol párat – így az ő együttműködésük is elengedhetetlen.

1698232_leonardo-da-vinci-manuscript-d-1
Leonardo kéziratain talán még ott lehetnek a mester ujjlenyomatai – ugyanakkor nem lesz őket egyszerű kinyerni © Wikipedia

Emellett DNS-mintát vesznek da Vinci ma is élő leszármazottjaiból – de nyugodtan kijelenthetjük, hogy a fentebb említett feladatok mellett ez már igazán “gyerekjátéknak” tekinthető…

“Úgy vélem, mindannyiunk úgy hiszi, hogy Leonardo is örömmel fogadná csoportunk kezdeményezését. Sőt, ha ma élne, irányítaná is” – nyilatkozta a projektben résztvevő egyik alapítvány vezetője, Jesse Ausubel.

A 2016 tavaszán bejelentett projekt eredményeit a tervek szerint jövőre, 2019-ben, Leonardo halálának 500. évfordulóján hozzák majd nyilvánosságra.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel