Mesterséges intelligenciával rendelkező robot hírolvasókat állítanak munkába Kínában

Kína és a Xinhua hírügynökség bemutatta a világ első mesterséges intelligenciával rendelkező “szereplőjét” és bemondóját.

1069661105.jpg

Az egyik a kínai, a másik az angol nyelvű hírműsorokban szerepel majd. A szoftver kínai. A mimikát, a szájmozgást és hangot gépi tanulásos módszerrel javították. Azt mindenki eldöntheti, hogy mennyire élethűen. Az viszont biztos, hogy a robotok a nap 24 órájában bevethetők, ráadásul még fizetést sem kérnek.

Kína korábbi bejelentése szerint 2030-ra a Föld vezető mesterséges intelligencia (AI) fejlesztője lesz.

Új munkatársai vannak a Hszinhua kínai állami hírügynökségnek, robot hírolvasók, aki képesek az emberi mozdulatok, arckifejezések megjelenítésére.

https://youtu.be/7328bC9fIBU

A Hszinhua és a Sogoru kínai technológiai cég által közösen fejlesztett mesterséges intelligenciát a kelet-kínai Vucsenben szerdán kezdődött internet világkonferencián mutatták be a közönségnek.

Egyiküket egy valódi hírolvasóról, a kínai Csiu Haóról mintázták, a robot fekete öltönyt és vörös nyakkendőt kapott.

A Hszinhua által a konferencián bemutatott videofelvételen egy másik robot hírolvasó közölte a nézőkkel, “hogy ez az első napja a hírügynökségnél, és ígéretet tett arra, hogy “fáradhatatlanul fogok dolgozni” a nap 24 órájában, hogy “tájékoztassam önöket, mivel a híreke szövegét folyamatosan táplálják rendszerembe”.

A Sogou cég marketingesei elmondták, még nem világos, mikor kezdik használni a technológiát.

A konferencián, amely minden évben a legfontosabb technológiai rendezvény Kínában, korábban részt vettek a olyan technológiai guruk, mint Tim Cook, az Apple elnök-vezérigazgatója, vagy Sundar Pichai, az Alphabet vezetője.

Idén azonban az Egyesült Államok és Kína között kitört kereskedelmi háború miatt jóval visszafogottabb a rendezvény. Ráadásul a kínai hatóságok, amelyek blokkolják a Google és a Facebook elérhetőségét, szigorú ellenőrzés alatt tartják, cenzúrázzák az online tartalmakat és megbüntetik azokat, akik a “szocialista alapértékeket ellenző” anyagot tesznek közzé az interneten.

MTI