Merkel bizalmasa, elképesztő pitiáner módon lopta meg saját választóikat, szerinte ez nem botrány

Elmar Brok, Merkel bizalmasa, veterán EP képviselő és Soros György “megbízható szövetségese” a V4NA kérdésére újraértelmezte a botrány fogalmát.

Elmar Brok immáron három hónapja van kellemetlen kérdések kereszttüzében, amiért pénzt kért az Európai Parlament épületeibe belépő látogatóitól, átverve ezzel saját választóit is.

Brok a parlament folyosóján sietősen rámutatott: az eset három hónapja történt. Az EP képviselő testtartásával, mozdulataival fenyegetőleg fordult a V4NA hírügynökség munkatársához.

Fotó: AFP

A veterán EU törvényhozó Elmar Brok nem kis haszonra tett szert azzal, hogy pénzt szedett a látogatóktól. A Politico által januárban nyilvánosságra hozott belső dokumentum szerint, a kereszténydemokrata politikus választóinak 150 eurós belépőket árult, de hozzájárulást is igényelt a parlamenttől. Ez a rendszer 2016 és 2017 során mintegy 18 000 eurós bevételt jelentett a szervezőnek.

Brok akkoriban igyekezett kitérni a kérdések elől, hogy vajon visszafizette-e a jegyárakat a látogatóknak. Egy csoport vezetője a médiumnak azt mondta, hogy ők semmilyen visszatérítést nem kaptak, két másik csoport pedig nem válaszolt a kérdésekre.

A parlament kommunikációs főigazgatósága levelében beszámolt, hogy Brok nyert az üzleten és vizsgálatuk szerint „minden többletet visszafizetett a látogató csoportoknak”, ugyanakkor arról nem tesz említést, hogy a három hónapja napvilágra került botrány óta erre mikor került sor. Továbbá a vizsgálat figyelmen kívül hagyta a 2016-os évet is, bár a kérdéses bevételek egy része a dokumentumok szerint akkorra datálható.

Brok még a hét folyamán is sorra adta a kínos interjúkat, melyben bizonyítani próbálta, hogy nem keresett a dolgon. A V4NA kérdésére, hogy hogyan reagálna a botrányra, a politikus annyit mondott „nincs botrány”, majd készséggel rámutatott, hogy a történet már három hónapos, majd tanácsolta, hogy „olvassa el a Politico aznapi cikkét”.

A kérdésre, miszerint, ha három hónapos talán nem számít botránynak, mosolyogva közölte: „persze, hogy nem”.