Merkel beremegett, de az esze is elment: Szerinte Putyinnak vissza kell adnia a Krímet Ukrajnának, különben örökre szankciók alatt marad Oroszország – Videó!

A kelet-ukrajnai Donyec és Luhanszk megyében kialakult fegyveres konfliktus miatt Oroszország ellen bevezetett büntetőintézkedések visszavonásának feltétele az előrelépés a válság kezelésében, az ukrajnai Krím félsziget Oroszországhoz csatolása miatt kivetett szankciókat pedig csak akkor lehet visszavonni, ha Ukrajna visszakapja a területet

– jelentette ki Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben.

Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel folytatott megbeszélése után hangsúlyozta, hogy Németország “teljes erővel” kiáll a kelet-ukrajnai válság politikai rendezéséről szóló minszki megállapodás végrehajtása mellett.

Az ukrán elnök hangsúlyozta, hogy a Nyugatnak ki kell tartania az Oroszország elleni szankciók politikája mellett, mert csak így lehet további vérontás nélkül lezárni az orosz-ukrán konfliktust.

Merkel rosszul lett

Zelenszkijt katonai tiszteletadással fogadták a berlini kancellária udvarán. Angela Merkel rosszul lett a ceremónián. A sajtótájékoztatón elmondta, hogy kiszáradt, de időközben megivott legalább három pohár vizet, és már jól van.

A német kormány nem adott ki közleményt arról, hogy Merkelnek van-e valamilyen egészségügyi problémája, vagy csak a melegtől lett rosszul. A kancellár egész testében remegve hallgatta végig a himnuszokat, utána azonban saját lábán ment be a tárgyalásra.