Menedékkérő drogdíler bottal támadt katonai rendőrökre Firenzében

Egyre vadabb dolgokat követnek el a migránsok Európa-szerte, de a német Sea-Watch NGO a korlátlan és ellenőrizetlen bevándorlásért küzd.

Immár mindennapos hírré váltak az olasz sajtóban az olasz utcákon és parkokban drogot árusító bevándorlók viselt dolgai, akik gyakran az őket igazoltató rendőrökre is rátámadnak. Ez történt tegnap este is a híres firenzei Cascine parkban is, ahol egy ghánai menedékkérő fenyegette meg bottal a rendfenntartókat, miközben 20 társa vette körbe őket.

Így az olasz katonai rendőrök fel is hagytak átmenetileg a papírjai ellenőrzésével, amíg meg nem érkezett az erősítés. Végül sikerült letartóztatni az afrikai férfit, akit hivatalos személy elleni erőszakkal és fenyegetéssel vádolnak.

A migrációpárti erőket azonban egyáltalán nem érdekli, hogy ilyen vadnyugati hangulat uralja az olasz városokat. Ők azt ünneplik örömmámorban, hogy sikerült újabb illegális bevándorlókat bejuttatni Európába a Sea-Watch és Sea Eye német NGO-s hajókon, aki azt nyilatkozták, hogy tüstént vissza is térnek a líbiai partokhoz újabb migránsokért.

A Sea-Watch továbbá azt is közölte a twitter-oldalán, hogy kimondottan egy olyan Európa a céljuk, ahova a migránsok korlátozás és ellenőrzés nélkül tudnak bejutni a tengeren át.


A képen: a Cascine park migránsokkal

Az olasz baloldali politikusokat sem érdekli a városaik biztonsága, csak a tömeges migráció elősegítése, mivel az számos hozzájuk kötődő szövetkezeteknek és vállalkozónak nagy üzlet. Toszkána baloldali vezetése is éppen most azon mesterkedik, hogy hogyan kerülhetné meg az új migrációs és biztonsági rendeletet.

Ők továbbra is biztosítani akarják az illegális migránsoknak is az ingyenes orvosi ellátást. A Liga jobboldali párt tartományi tanácsosa azonban kijelentette, hogy nem engedik, hogy egy hatalmas menekülttáborrá váljon Toszkána.

Habár Firenze baloldali polgármestere, Dario Nardella, most kivételesen a rendőrök pártját fogta a közösségi oldalán, de csak általában véve a drogdílerek elleni harcról beszélt, és nem említette, hogy migránsok voltak az elkövetők. Ezelőtt néhány nappal maga Nardella is szót emelt az új rendelet ellen, és kilátásba helyezte, hogy akár még polgári engedetlenség árán sem tartják be azt Firenzében.


A képen: rendőri ellenőrzés a Cascine parkban

Végül azonban úgy döntött, hogy törvényes úton fog küzdeni az a rendelet ellen, amely még azt is lehetővé teszi, hogy azt a menedékkérőt, aki ilyen bűncselekményt követ el, mint a fenti ghánai kitoloncolják Olaszországból. Ez azonban úgy tűnik, neki nem olyan fontos.

Nem számít neki igazán, hogy a városában, amely művészeti kincseinek köszönhetően a világ egyik leghíresebb úti célja, olyan bűnözés ütötte fel a fejét a tömeges migráció miatt, amely korábban még az olasz maffiáról elhíresült dél-olasz Nápolyban sem igen fordult elő.

A firenzei Cascine park már régóta az afrikai drogdílerek tanyája. Tavaly márciusban mintegy 50 migráns egy kedd délután lázadt fel a rendőrök ellenőrzése ellen. Az ott tartózkodó olasz családokkal szemben is fenyegetően léptek fel azt kiabálva nekik, hogy “[email protected]”, “[email protected] Olaszország”. Így akarták jelezni, hogy a parkban ők a főnökök.

A Földközi-tengeri civilek pedig a korlátok nélküli és ellenőrizetlen migráció földjévé akarják tenni még inkább Európát…

Források: