Melania Trump: aki szexuális zaklatással vádol egy férfit, mutasson bizonyítékot

Az amerikai elnök felesége, Melania Trump szerint a férfiakat szexuális bántalmazással vádoló nőknek bizonyítékokat kellene felmutatniuk, az állítólagos szexuális bűncselekmények esetén pedig nemcsak a női oldalt, de a férfiak nyilatkozatait is meg kellene hallgatni.

A first lady az ABC Newsnak a Good Morning America című műsor szerdai adásában nyilatkozott.

Támogatom a nőket abban, hogy hallassák a hangjukat, de a férfiaknak is meg kell adnunk a lehetőséget, ugyanúgy meg kell hallgatnunk őket is”

– mondta Melania Trump, majd hozzátette

én a nők mellett állok, de bizonyítékokat kell bemutatniuk, a puszta állítás nem elég.”

Korábban az amerikai elnök, Donald Trump, legutóbb pedig a legfelsőbb bíróság bírájának megválasztott republikánus Brett Kavanaugh elleni vádaktól volt hangos a sajtó, és releváns bizonyítékok nélkül zajlott ellenük a karaktergyilkosság.

A média néha túl messzire megy. Legtöbbször egyáltalán nem korrekt, nem hiteles módon, konkrét bizonyítékok nélkül, egyoldalúan ábrázolja a történeteket”

– hangsúlyozta az amerikai elnök felesége.

A MeToo-kampány kezdetén a nők nyilatkozatai megkérdőjelezhetetlennek tűntek. Akit egy nő megvádolt, az egyértelműen elkövető volt, a nő pedig az áldozat. Egy évvel a szexuális zaklatási hullám tombolása után még mindig bőséges #metoo címkét szolgáltat a média.

Manapság azonban már több a kérdőjel a nők kinyilatkoztatásai kapcsán. Számos híresség kelt a férfiak védelmére, mára egyre gyakrabban válik a politikai karaktergyilkosság eszközévé a MeToo-mozgalom.