Megszólalt a brutálisan összevert bevándorlásellenes AfD képviselő

A bevándorlásellenes AfD brémai vezetője, Frank Magnitz már túl van az életveszélyen.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, hétfőn éjjel három ismeretlen férfi brutálisan összeverte Frank Magnitzot, az AfD képviselőjét Brémában. A támadásnak a rendőrség szerint is politikai motivációi voltak, erről írt a bevándorlásellenes párt több képviselője is.

Elvesztettem az eszméletemet az első ütés után, a követező emlékem az, hogy a földön fekszem és körülöttem minden véres”

mondta a képviselő az RT-nek.

Fotó: YouTube

Magnitzot szemtanúk szerint három kapucnis férfi követte, akik eltakarták arcukat, így nem lehetett őket felismerni. A 66 éves képviselő sem látta, kik támadták meg.

A brémai ügyészség szerint a férfi fejére egy erős ütést mértek egy tárggyal, a többi sérülést pedig az esés következtében szenvedte el, a földön fekvő áldozatot nem rugdosták. Az első hírek szerint viszont igen, és csak egy közelben dolgozó építőmunkás közbelépésére hagyták abba a verést.

Frank Magnitz szerdán este elhagyhatta a kórházat, a fején és a térdén sérült meg a legsúlyosabban.

Nem ez volt az első támadás az AfD ellen az elmúlt időszakban. Korábban képviselők autóit, és a párt irodáit is megrongálták, a múlt héten pedig robbantást követtek el egy szászországi AfD-iroda előtt.

Petr Bystron, az AfD Bundestag-képviselője szerint a támadás nagyrészt annak köszönhető, hogy a fősodratú média és az ellenzéki politikusok vagy szemet hunynak az efféle történések felett, vagy éppen aktívan erőszakra buzdítanak.

Magyarországhoz hasonlóan Németországban is csak az uszítás és a félelemkeltés maradt a balliberálisok eszköztárában.

Az érdemi politizálásra, érvelésre képtelen baloldali politikusok és a médiában foglalatoskodó csatlósaik frusztrációjuk okán már csupán az erőszakra való buzdításban és a közbeszéd színvonalának teljes lerontásában érdekeltek.

A felháborító eset kapcsán Petr Bystron, az AfD Bundestag-képviselője is megszólalt, aki szerint két nappal ezelőtti támadás nagyrészt annak köszönhető, hogy a fősodratú média és az ellenzéki politikusok vagy szemet hunynak az efféle történések felett, vagy éppen aktívan erőszakra buzdítanak.

Az AfD politikusai és aktivistái állandó félelemben élnek Németországban. A mainstream média vagy figyelmen kívül hagyja ezt, vagy bocsánatos bűnként kezeli az erőszakot. Egyes baloldali politikusok pedig elkötelezetten erőszakra buzdítanak Németország második legnagyobb pártja ellen.”

Bystron elmondása szerint ő maga is áldozata volt két évvel ezelőtt egy támadási kísérletnek, amikor három férfi kezdett el vele erőszakoskodni. “Csupán azért menekültem meg, mert állt mellettem egy kedves barátom, aki egy afganisztáni veteránként volt aktivista a kampányunk alatt” – fejtette ki.

A politikus felsorolta, hogy pártjából Jörg Meuthen, Uwe Junge, Kay Gottschalk és Guido Reil is szenvedett már el a baloldalnak köszönhetően erőszakos támadást. Ugyanakkor hangsúlyozta,

ezen ügyek alig érik el a média ingerküszöbét, sőt, inkább titkolt hódolat övezi a támadókat.”