Rossz hír a nőknek: tényleg egyre kisebb a férfiak pénisze, megdöbbentő ok áll a háttérben

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A vegyületek ráadásul bizonyítottan csökkentik a spermiumok számát és minőségét is.

Egy új kutatás szerint egyre rövidebb az átlagos péniszméret, ráadásul egyre több csecsemő születik sérült nemi szervvel. A szakértők úgy vélik, hogy a jelenség hátterében a műanyagban található vegyületek állnak.

A vizsgálatban a csapat korábbi állatkísérletek adatait, illetve emberekre vonatkozó információkat használt fel. Az eredmények alapján a péniszhez köthető születési rendellenesség, az úgynevezett hypospadiasis aránya kétszeresére nőtt Ausztráliában.

A betegség fő jellemzője, hogy a húgycső kijárata nem a pénisz végén helyezkedik el. A rendellenességet minden esetben sebészeti úton kezelik, az operációk azonban gyakran járnak komplikációval.

Andrew Pask, a Melbourne-i Egyetem munkatársa és a csapat tagja szerint az érintett vegyületeknek való kitettség az elsődleges oka a férfiak reprodukciós problémáinak – írja a 24.hu. Bizonyos műanyagok ugyanis úgynevezett endokrin diszruptorokat bocsátanak ki, melyek az emberi nemi hormonokra hasonlítanak.

Az állatokon elvégzett vizsgálatok azt mutatják, hogy az anyagokkal való érintkezés hatására a vemhes élőlények hypospadiasisban és terméketlenségben szenvedő utódokat hoznak világra. Az viszont régóta vitatott kérdés, hogy a vegyületek milyen hatással vannak az emberekre.

Peter Sly, a Queenslandi Egyetem munkatársa szerint a vegyületek ráadásul bizonyítottan csökkentik a spermiumok számát és minőségét is. A szakértők további vizsgálatokat is el akarnak végezni, hogy még több adattal támaszthassák alá megállapításukat.

 

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel