Mégis megtörtént? Megdönthetetlen bizonyíték a Bibliában is leírt Vörös-tenger kettéválására

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Mégis megtörtént a csodálatos bibliai esemény? Ez lehet a Bibliával kapcsolatos egyik legnagyobb felfedezés!

Óriási bejelentéssel álltak elő a tudósok: olyan bizonyítékokat találtak, melyek alátámasztják, hogy a Bibliában leírt Vörös-tengernél való átkelés tényleg megtörtént.

Ezt a történetet sokan úgy ismerik, mint amikor Mózes kettéválasztja maga, és népe előtt a tengert.

A Vörös-tenger kettéválása a Bibliában szereplő egyik legtöbbet vizsgált kérdés. Számos teória született ezzel a kapcsolatban, de legtöbbször arról ment a vita, hogy egyáltalán megtörténhetett-e, hiszen a Bibliában szereplő számos eseményre nem találtak még bizonyítékot.

Az esemény közel 3000 évvel ezelőtt történt a Biblia szerint, és végre konkrét dolgokat találtak, melyek egyszer s mindenkorra lezárták a kérdést: a Vörös-tengernél való átkelés megtörtént, akárcsak a tenger csodálatos kettéválása.

A tudósok és történészek ugyanis magára a csodára is találtak tárgyi bizonyítékokat. Ezzel sokak szerint magát, Isten létét is bizonyíthatják.

Arról van szó, hogy a Vörös-tenger mélyén olyan tárgyakat és otthagyott, a kormeghatározás alapján több ezer éves dolgokat találtak, melyek egyértelműen egy hatalmas embertömeggel jö9hettek csak a térségbe.

Úgy kerülhettek a vízbe, hogy egy hatalmas sereg vonult végig a tengeren, mivel annak belső részén is megtalálták ezeket a dolgokat szétszórva.

Rengeteg emberi maradványt is találtak. Olyan csontokat, melyek idővel a víz és a környezet hatására teljesen befeketedtek.

Abdel Muhhamad Gader professzor szerint már közel 400 különböző csontvázat találtak meg, több száz fegyvert és két háborús szekeret. Mindezen régészeti leletek körülbelül 200 négyzetméteres térségben voltak szétszórva a Vörös-tenger alján, egy vonal mentén.

Sehogy sem kerülhettek oda, csakis úgy, ha valós a Bibliában is leírt történet.

Mózes és népe a fáraó serege elől menekült, az Úr segítségével sikerült maguk előtt kettéválasztani a hatalmas víztömeget. Mikor a zsidók átértek, a túlsó partról látták, hogy amikor a fáraó serege próbált átkelni ezen a folyosón a tengerben, egyszerűen az visszaömlött árjuk, és mindenki odaveszett.

Ennek a bizonyítékait találták most meg. Eleve a tény, hogy odavesztek, és megtalálták most a maradványokat, felveti a csoda létét is, mivel ezek szerint a Vörös-tenger vize viszonylag hirtelen ömlött vissza a hadseregre.

Erről így emlékezik meg a Biblia:

“Látta az Úr az egyiptomiak kocsijait közeledni. Megzavarta őket, és a rend felborult.

A kocsikerekek megsüllyedtek, alig jutottak előre. Észrevették a veszélyt az egyiptomiak, és rémülten kiáltozták: „Meneküljünk Izráel elől, mert az ÚR harcol értük Egyiptom ellen!” De akkor már késő volt…

Az Úr parancsot adott Mózesnek, aki kezét kiterjesztette a víz fölé, és a tenger hatalmas erővel ömlött vissza az üldözőkre, kocsijaikra és lovasaikra. Az egyiptomiak megpróbáltak menekülni, de hiába, összecsaptak fejük felett a hullámok. A fáraó és egész serege odaveszett.”

A Vörös-tengeri átkelés, és a tenger kettéválasztásának csodája tehát valós. Arról megoszlanak a vélemények, és rengeteg elmélet van rá, hogy maga a csoda hogyan magyarázható.

A BBC-n bemutatott rövid videó például a széljárással magyarázza az eseményt.

Egy erős keleti szél ugyanis a Coloradói Egyetem munkatársai szerint egy földnyelvet hozhatott felszínre, a vizeket “szétválasztva”, így az egyiptomi hadsereg elől menekülő zsidók átkelhettek rajta, majd a szélirány változása miatt újra eláraszthatta a területet.

A tudósok óriási szenzációnak nevezték a mostani régészeti felfedezést. Nem csak a Bibliát magát hitelesíti, de más történeteket is alátámaszthat.

Végső soron a Bibliában leírt dolgok visszavezethetők valós eseményekre, néhol némi körítéssel, habár sokak szerint a csoda sem zárható ki, hogy tényleg csoda volt.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel