Megfigyelés 2.0 – Már a falakon is átlát a mesterséges intelligencia

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Elképesztő előrelépést értek el az MIT Egyetem munkatársai a mesterséges intelligenciák kutatásában, lévén megvalósításra került az első olyan programozott értelem, ami a sci-fi filmek legőrültebb ideáit ülteti át a valóságba.

A CSAIL laboratórium által megálmodott RF-Pose gépagyat ugyanis képessé tették arra, hogy szó szerint átlásson a falakon, ezáltal ijesztő módon az egyes eszközök által kibocsátott rádiójelek – mint például a WiFi sugárzás – letapogasson akár egy fal takarásában álló embert is, hovatovább kirajzoljanak hozzá egy csontvázmodellt, és kövessék annak mozgását.
Az egyetem kutatói már évek óta dolgoznak a technológia kifejlesztésén, mely óriási fejlődésen ment keresztül, ezáltal míg korábban csak egy pacát ismert fel, mára a rádióhullámok által már meghatározható bárkinek a mozgása, sőt a testtartása is vele.

A fejlesztést az egyetem munkatársai leginkább a hatóságok munkájában tudnák hatásosan alkalmazni, hiszen a módszerrel kideríthető lenne, hogy hányan bújtak el egy fal mögött, és hány embernél, illetve milyen fegyver van, de az egészségügyben is felhasználhatnák például a Parkinson-kór vagy az Alzheimer-kór kezelésében.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel