Megdöbbentő nyilatkozatot tett a német köztévében a köpönyegforgató Weber

Tegnap még Budapesten hebegett, habogott, hogy konstruktív beszélgetés volt Orbánnal, meg minden. Mikor még hazaért, habzó szájjal keménykedett a tévében.

Valószínűleg hazafelé utazva rájött, hogy semmit sem ért el azzal , hogy ideröppent. Nem is tudom mit képzelt. Idejön fenyegetőzni és itt mindenki haptákba vágja magát, úgy mint régen amikor Moszkvából jöttek ide az elvtársak utasításokat osztogatni ?

Weber: Elfogyott a türelem Orbánnal szemben. Tegnap Magyarországon ilyet nem mert kimondani!

A német köztévé, a ZDF Heute Journal című hírmagazinjának beszélt az Orbán Viktorral folytatott tárgyalásairól először Manfred Weber, szúrta ki a Mérce.

Az Európai Néppárt frakcióvezetője és csúcsjelöltje a műsorban többek közt azt mondta, hogy a Néppártban „elfogyott a türelem” Orbán Viktorral és a Fidesszel szemben a legutóbbi plakátkampány után.

Weber az interjúban leszögezte, hogy az akadémiai szabadság nem alku tárgya, így azt be kell tartani, Orbán pedig ebben az ügyben be fogja adnia a derekát, ha nem akarja a Néppárton kívül találni magát.

Mint mondta, a magyar miniszterelnöknek világossá kell tennie, hogy hosszú távon is változtat a viselkedésén és bocsánatot kell kérnie.

A Néppárt frakcióvezetője úgy fogalmazott, hogy számukra nem a mandátumok száma az elsődleges, hanem az értékeik alapvetései, amiket „szigorúan meg fognak védeni Orbántól”.

Forrás