Meg kell vívni a harcot az unióval a magyar érdekek védelméért

Az unió bevándorláspolitikája finoman fogalmazva eltér a magyar állásponttól, így harcot kell vívnunk azért, hogy ezeket megvédjük – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Az áprilisi országgyűlési választásokon a kormány komoly felhatalmazást kapott arra, hogy megvédje Magyarország kultúráját, identitását és jövőjét – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. A politikus hangsúlyozta, nem volt ez másképp a többi európai választásokon, mindenhol nagy hangsúlyt kapott az illegális bevándorlás kérdése, azaz Európa biztonsága, jövője.

Az mindenki számára ismert, hogy az unió bevándorláspolitikája finoman fogalmazva eltér a magyar állásponttól, így harcot kell vívnunk azért, hogy ezeket megvédjük – tette hozzá. Kocsis Máté szerint a jövő évi európai parlamenti választások kulcskérdése is a migráció lesz.

Kocsis Máté elmondta, ennek érdekében még a nyári szünet előtt szeretnék megvitatni a parlamentben a Stop Soros törvénycsomagot, és azt a lehetőségekhez mérten minél előbb, június végén, július elején elfogadni.

A frakcióvezető beszámolt arról is, hogy még a tavaszi ülésszakon a Ház elé kerülhet az alkotmány módosítása, amely többek között azt is kimondja, hogy a nép akarata ellenére senkit se lehessen Magyarországra tömegesen betelepíteni. Hozzátette:  ez a módosítás 2016-ban a Jobbik „árulása” nyomán bukott el.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem számít az ellenzéktől konstruktív munkára. Úgy fogalmazott, mind a pártok, mind az ellenzéki sajtó tevékenysége kimerül a személyeskedésben, miközben egyfajta bohózatba illő a viselkedésük az utóbbi időben. „Ez a véleményem, nincs ezzel különösebb dolgom,  de fel vagyunk erre készülve” – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Kocsis Máté úgy értékelt: az Európai Unió vezetői akkor járnának el igazi demokrataként, ha nem sürgetnék a kötelező betelepítési kvótáról szóló döntés elfogadását, hanem azzal megvárnák a 2019-es európai parlamenti választás végeredményét, és az új parlamentre bíznák a döntést, ugyanis a 2014-es választáskor még nem volt az európai közbeszéd egyik legfontosabb témája a migráció.