Már tesztelés alatt áll a szájon át szedhető Covid-19 elleni hatóanyag

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

El Segundóban kifejlesztettek egy szájon át szedhető koronavírus elleni hatóanyagot, mely alapján azt gondolhatná az ember, hogy ez kiválthatja az injekciót. A Chan Soon-Shiong Kutatóintézetben már tesztelés alatt áll az anyag.

A szájon át szedhető, szobahőmérsékletű pirula gyökeres változást hozhat az új koronavírus elleni védekezésben – számol be a cbsnews.com.

A tesztelés azonban egyelőre a kísérleti protokoll szakaszában van, a szájon át szedhető vakcinát egészséges önkénteseken tesztelik. A tudósok egyelőre nem tudják megmondani, hogy a gyógyszer önmagában megelőzi-e a betegség továbbadását, a kutatók az injekciók és a tabletta négyféle kombinációjával próbálnak közelíteni a kérdéshez.

20210407koronavirus-virus-tabletta-illusIllusztráció Shutterstock

A meglévő vakcinákkal ellentétben az ImmunityBio T-sejt vakcinája nem a koronavírus felszínén lévő tüskefehérje ellen hoz létre antitesteket, hanem a gömb közepét támadja, és az értéke abban rejlik, hogy T-ölősejteket hoz létre, mondta az ImmunityBio alapítója és ügyvezető elnöke, Dr. Patrick Soon-Shiong, aki egyébként a Los Angeles Lakers profi kosárlabdacsapat egyik tulajdonosa is.

A kutatók azt feltételezik, hogy a gyilkos T-sejtek és az antitestek előállításának elősegítésével hosszú távú védettséget tudnak adni.

Soon-Shiong azonban hozzátette, hogy bár van ok az optimizmusra, a hatóanyag még kísérleti szakaszban van, biztonságossága és hatékonysága nincs még bizonyítva. 

Azt viszont hozzátette, hogy a 2003-as SARS-COV-1 vírussal megfertőződötteknek 17 év után is voltak T-sejtjeik. 

Soon-Shiong szerint a szájon át szedhető pirula és az oltás kombinációja lehet majd a megoldás a Covid-19 ellen. A tablettával remélhetőleg megvédhető lesz a nyálkahártya, az emésztőrendszer, az orr és a száj is, mert ezeken, és nem a véren keresztül kerül be a szervezetbe a vírus – tette hozzá. 

Az egyik önkéntes, Matt Henshaw injekciót is kapott, valamint két körben a pirulákból. Egy éven keresztül fogják intenzíven monitorozni az állapotát, és Henshaw reméli, hogy ezzel bátorítani fog másokat is arra, hogy részt vegyenek a kísérletben. 

A kísérletben olyan 55 év alatti egészséges felnőttek vehetnek részt, akik nem várnak gyereket, és még nem fertőződtek meg a koronavírussal

Forrás …

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaEgészségVideókTeljes adások

Oszd meg a cikket ismerőseiddel