Már előre felismeri a rablókat a mesterséges intelligencia: megtanulta a viselkedésmintáik alapján a bűncselekmény elkövetése előtt felismerni őket

e9f56b4388d62a6fe1531cca6938b8fc.jpg
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Hasonlóságok keresése bűncselekmények közöttA nagyvárosok különböző területein elkötelezettek, a rendőrség gyorsan megtalálja és letartóztatja a bűnözőket.

A Digital Trends szerint a rablók „kézírásának” felismerése érdekében a nyomozóknak sok protokollt kellett kézzel összehasonlítaniuk, ami sok időt és erőfeszítést igényelt.

Kiderült, hogy ehhez a feladathoz a New York-i Rendőrség három éven át mesterséges intelligenciát használ, ami sokkal gyorsabban képes megbirkózni vele.

e9f56b4388d62a6fe1531cca6938b8fc.jpg

A szoftvert Patternizrnek, ésalkotói a New York-i rendőrség Evan Levine és kollégája, Alex Chokhlas-Wood asszisztense. Körülbelül két évig tartott, és az egy évtizedre gyűjtött adatokat a képzéshez használták. A rablás közös vonásainak azonosítására az algoritmus figyelmet fordít az ajtómegszakítási módszerre, az ellopott tárgyak listájára és az esemény helyszínére.

Az algoritmust 2016-ban kezdték alkalmazni, de kbcsak most vált ismertté az Informs Journal egy cikkéből, ahol a fejlesztők megvitatták munkájukat. Hatékonyságát sokszor bebizonyították – például két, két héten belüli különbséggel, két New York-i részen végrehajtott rablás összekapcsolására képes. A bűnöző szokatlan fegyvert adott ki – egy fecskendőt, amelyet megfélemlített a Home Depot áruház munkatársainak.

A kézi illesztési módszer sok időt vesz igénybetöbb idő, és nem az a tény, hogy a tisztek találkoznak. A legrosszabb esetben a rabló még mindig nagy marad. A Patternizr-nek köszönhetően sok munkaidő helyett a nyomozóknak csak egy egérkattintást kellett elérniük.

Figyelemre méltó, hogy már mesterséges intelligenciaSegített a rendőrségnek egy bonyolultabb és felelősségteljesebb vállalkozásban – a döntés meghozatalában. Ami a bírósági ügyben veszélyes mesterséges intelligencia lehet, a speciális anyagunkban olvasható.

Mit mondhat a betörők megtalálásának új módjáról? Írja meg véleményét a hírek alatt, vagy a Telegram-chatben.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel