Majdnem megismétlődött az olaszliszkai tragédia: feldühödött cigányok támadtak egy vétlen sofőrre Encsen

olaszliszka.jpg

Tizenkét évvel Szögi Lajos meggyilkolása után Encsen csaknem megismétlődött az olaszliszkai tragédia. Információink szerint néhány nappal ezelőtt, október 6-án, délután fél négy körül Encs Fügöd településrészén egy 52 éves helyi nő autója elé egy, az út mentén parkoló gépjármű takarásából egy ötéves kislány szaladt ki. Az asszony ezt észlelve megpróbálta elrántani a kormányt, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A balesetet követően a nő kiszállt a kocsijából és a lány segítségére sietett. 

Úgy tudjuk, ezek után a helyi roma lakosok körbeállták, szidalmazták, majd nekiestek a védtelen nőnek, akinek az autóját is összetörték. A nő életét feltételezhetően csak az mentette meg, hogy a bejelentést követően perceken belül kiérkező rendőrök megfékezték a feldühödött cigányokat, majd a hölgyet beültették a rendőrautóba, a gyermeket pedig kórházba szállították.

Egy helyszínen járt olvasó, a következőképpen számolt be az esetről az ottani lakosok elmondása alapján:

2018 október 6-án Encs, Fügöd településrészén, az ottani boltos nőt, meglincselték.
Az elmondások szerint a településen haladt a kocsijával, állítólag lassabban is a megengedettnél. Egy helyen az útszélére krumplis zsákok voltak lerakva, amely mögül hirtelen az úttestre rohant egy cigánygyerek. Az asszony kiszállt segítséget nyújtani.A gyereknek kibicsaklott a bokája, amit a helyi betelepült cigányok nem hagytak megtorlatlanul.Pillanatok alatt körülvették és majdnem agyonverték.Az életét egy helyi cigány asszony mentette meg, azzal, hogy ráborult a nőre, saját testével védve,(Respekt) így is súlyos sérüléseket szenvedett, állapotáról nincs hír.
A sértett autóját összetörték, felborították, totálkáros lett.
A rendőrség és a mentő is kivonult.
Az asszony házát állítólag rendőrök vigyázzák.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre azt közölte, hogy a sofőrt ért bántalmazással összefüggésben egy 19 és egy 27 éves helyi férfit állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként rongálás vétség, valamint garázdaság- és testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd az Encsi Rendőrkapitányság mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette.