Magyar rendőrök segítségével bukkantak 79 migránsra Észak-Macedóniában 

Összesen 79 migránsra bukkantak egy kamionban észak-macedóniai és magyar rendőrök vasárnap a görög határ közelében – közölte a szkopjei belügyminisztérium hétfőn.

Az észak-macedóniai rendszámú tehergépkocsit egy 25 éves macedón férfi vezette, akit előállítottak. A kamiont a Bogorodica-Evzonoi határátkelő közelében ellenőrizte a rendőrség. Rakterében 79 migránst találtak, akiknek az állampolgársága nem ismeretes.

A magyar rendőrök a határőrizetben nyújtanak segítséget Észak-Macedóniának és Szerbiának. Észak-Macedóniában egy 30 fős, míg Szerbiában egy 15 fős kontingens tevékenykedik a helyi rendvédelmi szervek irányítása és felügyelete alatt.

A magyar rendőrök fő feladata a járőrszolgálat a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében. Emellett közreműködnek az embercsempészek és a migránsok előállításában.

A rendőrök nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem a mélységi területeken található utakon is. A kontingensek terepjáró szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal és mobil hőkamerával támogatják az érintett határszakasz védelmét.