Magyar hadiszimulációs szoftverért versengenek a világ elit alakulatai – Az Ügy a Pesti TV-n

Magyar hadiszimulációs szoftverért versengenek a világ elit alakulatai – Az Ügy a Pesti TV-n ma 21 órától!
A_CIKK_SZÖVEGÉNEK_FELOLVASÁSA
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Egészen újfajta hadiszimulációs programot, harcászati kiképzési módszert fejlesztettek ki magyar szakemberek, ami már felkeltette az amerikai, a brit és a kanadai hadsereg figyelmét is.

A szoftvert fejlesztő cég alapítója, Harsányi Dániel azonban úgy gondolja, hogy egy száz százalékban magyar cég inkább a hazai haderő számára adná át tudását.

A VR-technológia lehetőségek tárházát nyitja meg nem csupán a játékok világában, hanem például katonák, rendőrök, speciális egységek képzésében is.

A PestiTV kamerái előtt a szoftver civilek számára kifejlesztett verzióját próbálta ki egy tizenhét év katonai múlttal rendelkező specialista, aki Az Ügyben arról beszélt, miért tartja hasznosnak és újfajta lehetőségnek a magyar fejlesztőknek köszönhető, egészen speciális gyakorlati képzést.

A program kidolgozásában a szoftverfejlesztők segítségére volt Végh József kriminálpszichológus is, aki elmondta, hogy a VR-technológia alkalmazása nemcsak brutális pénzspórolási lehetőség, de a kiképzést is nagyban segíti azáltal, hogy olyan tereket tudnak így megismertetni, megmutatni, amikben mozogni fog a katona.

Úgy fogalmazott: rengeteg szituációt lehet modellezni és kiértékelni a szoftver segítségével, továbbá a lélektaktikai tréning fontos részét képezheti majd. Végh József szerint a VR-ben komoly potenciál rejlik, szavai szerint “ez a jövő”, és az X-Real Games csapatnak köszönhetően a rendvédelmisek képzése is hatékonyabbá válik; nem véletlen, hogy Harsányiék neve már nemcsak Magyarországon, de a nemzetközi piacon is hamar ismertté vált.

Bennük volt meg az a kellő elszántság és tudás, hogy ne csupán hazánkban legyenek a legjobbak. Néhány év alatt bebizonyították, hogy kellő tudással, lelkesedéssel olyan katonai szoftverrel is előrukkolnak majd, ami jóval magasabb minőséget, teljesebb élményt nyújtanak, mint riválisaik.

A technológiai újdonságot a pszichológia is hatékonyan használhatja – dr. Kovács Petra.

A pszichológus kifejtette: a VR relaxációs technikák elsajátításában is segíthet, de akár félelmeinket, szorongásainkat is csökkentheti.

Forrás …

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Oszd meg a cikket ismerőseiddel