Magyar fejlesztésű “szuperfegyveren” dolgozik a honvédség

Szuperfegyver kifejlesztésén dolgozik a Magyar Honvédség – írja a MagyarNemzet.hu.

A portál a szakértőktől úgy értesült, egy ballisztikai számítógéppel kombinált tűzvezető rendszeren dolgozhatnak, és a fegyver a kor elvárásainak megfelelően rendelkezhet éjjellátóval és infratávcsővel is.

A portál arról ír, hamarosan különleges fejlesztéssel rukkolhat elő a honvédség modernizációs intézete, a szervezet ugyanis egy speciális mesterlövészfegyver kifejlesztésén dolgoznak.

Információik szerint a magyar „szuperfegyver” a hadsereg új szervezetének, a Magyar Honvédség Modernizációs Intézetének (MH MI) egyik nagy dobása lesz. Sajnos a fejlesztés alatt álló mesterlövészpuskáról egyelőre nem sok minden tudható, mivel az adatok nemzetbiztonsági okokból is védett információk.

Katonai szakértők szerint ugyanakkor „a speciális fegyver legfőbb újítása várhatóan a Digitális katona programhoz köthető, vagyis a fejlődési irányokat tekintve a komputeres vezérlés lehet majd a „szuperfegyver” különlegessége”. A MagyarNemzet.hu a szakértőktől úgy értesült, ez azt jelentheti, hogy

egy ballisztikai számítógéppel kombinált tűzvezető rendszeren dolgozhatnak, és a fegyver a kor elvárásainak megfelelően rendelkezhet éjjellátóval és infratávcsővel is.