Magyar asztrofizikusok felfedezése állítja feje tetejére a tudományt: az arany ősi kozmikus üközés eredménye a Földön!

“Nagyon nehéz leírni azt az érzést, amit akkor éreztünk, amikor rájöttünk, hogy mit találtunk, és hogy ez mit jelent a jövőnkre nézve, amikor a világegyetemben elfoglalt helyünkre keresünk magyarázatot.”

Márka Szabolcs és Bartos Imre asztrofizikusok feltételezését és levezetett eredményeit még a Nature neves folyóirat is lehozta.

A két magyar ugyanis nem kevesebbet állít, minthogy az arany egy kozmikus ütközés eredménye, eredetileg valószínűleg meg sem lenne található a Földön.

Vagyis bizonyos értelemben még azt is lehetne mondani, hogy egy földönkívüli anyag.

Nem csak az aranyról van szó, de ez a legkülönlegesebb azon anyagok közül, melyek az elméletük szerint egy bináris neutroncsillag egyesülés következtében “lökődtek” a Földre.

Ilyen még az arany mellett a platina is

– állítják.

Az arany eredetére senki sem talált korábban magyarázatot, egészen a 21. századig különféle bizarr elméletek léteztek erre vonatkozóan.

Azonban a magyar asztrofizikusok elmélete mindent megváltoztathat, mert a bizonyítékok és az összegyűjtött eredmények azt mutatják, hogy igazuk lehet.

Az arany egy Földön kívülről származó anyag, egy kozmikus ütközés eredménye, mely “lecsapódott” a Földre.

“A Föld legnehezebb fémei mind egy kozmikus ütközés eredményei”

– tették hozzá.

Úgy gondolják, hogy ez az ütközés mintegy 100 millió évvel a Föld kialakulása előtt történt, melynek következtében a Naprendszerben megjelentek ezek az elemek.

Az egészre az a bizonyíték, hogy 2017-ben egy hatalmas kozmikus robbanást figyeltek meg.

A világé minden eszközét erre irányították, és döbbeneten tapasztalták, hogy két nagy város méretű neutroncsillag ütközése okozta, melyek a fénysebesség harmadával oltották ki egymást.

Az általuk előidézett gravitációs hullámokat a Földön is sikerült észlelni.

Emellett aranysárga ragyogást rögzítettek, ráadásul a lökéshullám és a folyamat spektruma egyértelműen tartalmazta a Föld legnehezebb elemeinek egyfajta “ujjlenyomatát is”.

A legvalószínűbb következtetés az, hogy az ütközés egy aranypor felhőt hozott létre, mely a Földnél sokszorta nagyobb tömegű és kiterjedésű.

Annak idején egy ugyanilyen aranypor felhő “találhatta el” és szórhatta meg a fejlődő bolygónkat.

Vagyis az arany ás más ritka nehézfémek a Földön kívülről származnak.