Magukkal hozták a háborút! Fegyveres migránsbandák harcolnak egymással egy uniós főváros utcáin

Ag­gód­nak az At­hén­ban élő em­be­rek, mert egyre több hírt lehet arról hal­lani, hogy a görög fő­vá­ros­ban lévő be­ván­dor­lók fegy­ve­res ban­dákba tö­mö­rül­nek.

Az Interia nevű görög hírportál számolt be elsőként arról, hogy az életüket Athénban tengető migránsok olyan bandákba tömörülnek, amelyek nem riadnak vissza különböző erőszakos bűncselekmények végrehajtásától sem. Az internetes lap szerint a bevándorlók a feketepiacon könnyűszerrel jutnak hozzá különböző fegyverekhez. Egy másik görög lap megjegyzi, hogy az egyébként is túlterhelt rendőrség kezéből egyre inkább kicsúszik az irányítás.

illusztráció

A migránsok pedig sokszor azért állnak bűnözőnek, mert sokaknak nincs reménye, hogy jobb élete legyen Görögországban, s annak is csökken az esélye, hogy egy másik európai uniós tagállamba átjussanak. A bűnbandákat a hatósági jelentések szerint leggyakrabban afgán bevándorlók alkotják.

Ezek a csoportok más migránsokkal szemben is agresszívak. Többen arról is beszámoltak, hogy az afgánok 50 euró védelmi pénzt kérnek más bevándorlóktól azért, hogy békén hagyják őket.

A hatóságok szerint a palesztin, pakisztáni és algériai migránsbandák is egyre durvábbak. Ráadásul a különböző nemzetiségű bandák rivalizálnak is egymással.

Legutóbb egy kikötőben próbált meg pár migráns felszökni egy Olaszországba tartó csónakra, de a másik országból származó bevándorlók ezt nem hagyták: egyikükkel végeztek is.