Letartóztatták a Salviniék irodájánál robbantó balliberális terroristát

Az olasz rendőrség emberei letartóztattak egy szélsőbaloldali aktivistát, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő helyezte el a bombát a Liga (Matteo Salvini olasz belügyminiszter pártjának) irodája előtt.

Az olasz Il Giornale ír arról, hogy egy hosszú nyomozást követően sikerült az olasz hatóságoknak azonosítani az egyik elkövetőjét annak a robbantásnak, amely még tavaly augusztusban történt. A támadás Matteo Salvini pártjának, a Ligának trevisói irodáját érintette, a szélsőbaloldaliak két bombát is robbantottak volna.

A második pokolgépet (melyet sikerült hatástalanítani) direkt azoknak a rendőröknek és szakértőknek szánták, akik az első bomba robbanása miatt érkeztek ki a helyszínre.

A támadásért egy szélsőbaloldali csoportosulás, a „Santiago Maldonado” sejt vállalta a felelősséget, saját krédójuk szerint egy internacionalista, „anarchista szolidaritásért” küzdenek, egy olyan világért, ahol „nincsenek határok és nincs tekintélyelvűség.”

A csoport már egy korábbi támadásért is vállalta a felelősséget, akkor egy rendőrőrsön robbantottak Rómában.

A Liga irodáját érintő támadásban a gyanúsított egy spanyol szélsőbaloldali aktivista, a 42 éves Juan Antonio Sorroche Fernandez.

A férfi 2017 óta bujkál az olasz hatóságok elől korábbi bűntettei miatt.