Legyen Fekete Pákó a Jobbik főpolgármester jelöltje, számtalan előnnyel járna

Érdektelenségbe fulladt a baloldali pártok előválasztási kampánya. Az volt a kérdés, hogy ki legyen majd ősszel Tarlós István ellenfele. Első körben a homályos hátterű Karácsony Gergely és a szocialista Horváth Csaba mérkőzött meg. Az eredmény: győzött Karácsony Gergely a leadható szavazatok (a budapesti szavazásra jogosultak) 1,9 százalékával, veszített Horváth Csaba ugyanezen szavazatok 0,47 százalékával.

Ezt valahogy úgy lehetne lefordítani, hogy a biztos bukó nagy versenyben legyőzte a még biztosabb bukót, és ezzel megszerezte a jogot, hogy megmérkőzzön Puzsér Róbert humoristával, aki aztán az égvilágon senkit sem képvisel, viszont sokat szerepel a tévében. Úgyhogy indokolt föltenni a címben megfogalmazott kérdést: de mi lesz, ha Puzsér győz?

Mihez kezdenek a már régóta önmaguk gúnyképeként működő baloldali és liberális pártok (ideértve a látványos átalakuláson átmenő Jobbikot is) akkor, ha egy Puzsér nevű humorista nyeri meg a baloldal főpolgármester-jelöltjét kiválasztani hivatott előválasztást? Kacagnak egy jót. És? Utána mi lesz?

Avagy úgy tesznek, mintha komolyan vennék a dolgot, és tényleg Puzsérral készülnek föl a választásra? Esetleg – ami a legvalószínűbb – némi késleltetéssel bejelentik, hogy ez az előválasztás csak egy próba volt, de majd most már komolyra fordul a dolog… és elkezdenek fontoskodva tárgyalni arról, hogy tényleg, ki legyen az összevont főpolgármester-jelölt?

Isten bocsássa meg nekem, hogy előhozakodom vele, mert ő szegény igazán nem tehet róla, de még az is megtörténhet, hogy Puzsér mai tündöklésén föllelkesülve, az új érzésekkel, vágyakkal és vonzódásokkal ismerkedő Jobbik Fekete Pákót javasolja majd főpolgármester-jelöltnek, aki legendás „Add ide a didit” kezdetű számával már beírta magát a magyar kultúrtörténetbe. Nem volna ebben semmi meglepő, és jelzésértéke lehetne, amelyhez csatlakozhatnának a hagyományosan balliberális pártok, beleértve a kicsit lopós hangulatba esett momentumos fiúkat, lányokat is.

Idézem: „Ha Orbán Viktor és szövetségesei diadalmaskodnak pár hónap múlva, akkor drótakadályokkal szabdalt, egymás ellen ágáló közösségeknek az Európáját láthatjuk” – mondta Gyöngyösi Márton elnökhelyettes múlt hétvégi évadnyitó beszédében, mintegy aláhúzva, hogy pártja elutasítja a magyar határzárat, talán mert nem szeretné, ha Európában kerítések akadályoznák szegény migránsok békés haladását. A Jobbik évadnyitó rendezvényén nem szakadt le az ég, és a küldöttek sem rohantak föl a szónoki emelvényre, hogy elkergessék Gyöngyösi Mártont. Ez úgy volt jó nekik, ahogy elhangzott.

A Jobbik megérkezett Gyurcsány Ferenc kebelébe. Innentől együtt vonulhatnak a proletár internacionalizmus hazugságokkal szegélyezett útján a keverék Európa őrült diszkófaluja felé.

Miért ne lehetne Fekete Pákó a főpolgármester-jelöltjük?

Ő igazi fekete ember, nigériai származású, akit Nyugat-Európában mindenhol tisztelettel és örömmel fogadnának. Ha Londonnak lehet pakisztáni és muszlim vallású főpolgármestere, miért ne lehetne az egyesült bal-jobboldal budapesti jelöltje egy nigériai férfi?

Hogy ez már az orvosi esetek kategóriájába tartozik? Ebben tökéletesen igaza van a tisztelt olvasónak. Az, amit ma az ellenzéki táborban látunk, egyre kevésbé mulatságos, és egyre ijesztőbb. A legnagyobb baj azonban az, hogy ez a szellemi leépülés az egész európai baloldalra jellemző. Ugyanis ma még ők uralkodnak.