Lefújták a tüntetést, mert túl fehér lett volna

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Egy észak-kaliforniai nőjogi megmozdulást fújtak le a szervezők, ugyanis nem sikerült elég fekete tüntetőt összeszedniük és féltek, hogy rosszul néz majd ki, ha sok fehér megy ki.

Januárban akartak tüntetést tartani nőjogi aktivisták, azonban a Women’s March által szervezett megmozdulást el kellett halasztani, ugyanis a szervezők szerint nem jelent volna meg elegendő számú kisebbségi, így túlságosan fehér lett volna a tömeg.

Kiadtak egy közleményt, hogy nagy sajnálatukra elmarad a demonstráció Eureka városában, mely 400 kilométerre van San Franciscótól északra.

Többször is tárgyaltunk a helyi szervezőkkel és a támogatókkal. Végül arra jutottunk, hogy nincs más választásunk, mint lefúni az egészet. Túlságosan fehér lett volna a tömeg”

– áll a közleményben.

Az amerikai népszámlálási hivatal szerint Humboldt megye –ahol Eureka is található– lakosainak 74 százaléka fehér.

Megdöbbentem, hogy őszinte legyek”

– kommentálta a lemondás hírét az egyik nő.

A január 19-ére szervezett demonstráció már a harmadik ilyen tüntetés lett volna. Az elsőt 2017. január 21-én tartották, aznap, mikor Trumpot beiktatták amerikai elnöknek. A csoport bejelentette, nem adják fel, majd márciusban, nőnap alkalmából vonulnak inkább.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel