Lefejezett egy 7 éves kislányt Bécsben, egy 16 éves csecsen fiú – videó

Egy hétéves kislány holttestére bukkantak szombaton egy szemetes konténerben Bécs egyik kerületében. Az osztrák hatóságok kedden számoltak be arról, hogy elfogták a brutális gyilkosság fiatalkorú elkövetőjét, aki egy konyhakéssel lefejezte az áldozatát – írta a dpa hírügynökség.

A Hadishat nevű kislány, az áldozat

A hétéves csecsen származású kislány még péntek délután tűnt el a bécsi Döbling kerületben lévő szociális bérházuk elől, ahol társaival játszott. A rendőrök egész éjjel keresték, de nem találták.

A gyerek nejlonzsákba csomagolt holttestét másnap reggel a pár utcányira lévő, szintén főként bevándorlók által lakott társasház egyik szemetes konténerében találta meg egy rendőrségi keresőkutya.

Az osztrák nyomozótisztek kedd délután arról számoltak be, hogy elfogtak egy 16 éves, szintén csecsen származású középiskolást, aki bevallotta a brutális gyilkosság elkövetését. Mint kiderült a gyilkos és áldozata egy iskolába jártak, azaz korábbról már ismerték egymást. A tinédzser fagyizni hívta fel a szülei lakásába a kislányt, ahol előbb megszurkálta, majd a konyhakéssel lefejezte.

Robert K., a gyilkos tinédszer

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy előzőleg a középiskolás fiú szexuálisan nem zaklatta a gyereket. A nyomozótiszteknek arra a kérdésére, hogy miért ölte meg, állítólag csak annyit válaszolt, hogy múlt pénteken rossz napja volt, és a kislány rosszkor volt rossz helyen.

A megölt kislány édesanyja Zarema G. és és testvére, Rustam

A rendőrök elmondták, hogy a fiút az iskolájában kiváló magaviseletű diáknak tartották, korábban semmilyen törvénybe ütközőt nem követett el.

Ugyanakkor a fiatalemberen a kihallgatása alatt semmilyen érzelem nem volt tapasztalható, megbánásnak még csak halvány jelét sem mutatta. Szinte rezzenéstelen arccal mesélte el részletesen, hogyan követte el a brutális gyilkosságot

– nyilatkozta Gerhard Haimeder bécsi vizsgálótiszt, aki hozzátette, hogy a fiút most elmeorvosi szakértői vizsgálatnak vetik alá, hogy kiderüljön, hogy egyáltalán büntethető-e.

Forrás: http://www.krone.at/1708348