Van összefüggés? Leégett Gyurcsányék főhadiszállása, nem tudni milyen iratok semmisültek meg … Princz Gábor is váratlanul meghalt, Gru­evszki meg menedék jogot kért …

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái “gyulladtak” ki. A tüzet eloltották.

Kigyulladt egy irodaház Budapesten, a Teréz körúton. Négyszáz négyzetméteren pusztított a tűz. A helyszínre érkező tűzoltók körülhatárolták a lángok terjedését, a tüzet mostanra pedig eloltották. A tűzvészben senki nem sérült meg.

A DK közleményében ezt írta:

„Tűz ütött ki abban a Teréz körúti irodaházban, amely a DK országgyűlési képviselőinek, a DK-nak és a DK pártalapítványának is helyet ad. A tűz azt az emeletet érinti, amelyen ezek az irodák is vannak. A tűzoltók már végzik az oltást, a tűz okáról és körülményeiről egyelőre semmit sem tudunk. A tűz idején egyetlen munkatársunk sem tartózkodott az irodákban, személyi sérülésről nincs tudomásunk.”

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője a távirati irodának elmondta: korábban is volt egy tűzeset az épület földszintén, egy étterem konyhájában a szagelszívó gyulladt ki. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a két tűzeset között van-e összefüggés.

Vágó István a tűzzel játszik!

Biztos volt. A fejem fogtam, amikor olvastam, írtam a hírt, hogy leégtek a Demokratikus Koalíció irodái. Tudtam, hogy ez lesz belőle. Fogadni mertem volna rá, hogy jön majd egy félkegyelmű, aki az egész szerencsétlen esetért a kormányt és leginkább Orbán Viktort teszik felelőssé.

Ebben nincs semmi, csak a szokásos. No, de jött Vágó István, a tévénézők ítéletének köszönhetően munkanélkülivé vált néhai kvízprofesszor, aki ma már csak akkor kerül be a sajtóba, ha a Demokratikus Koalíció nevében Facebookra posztol. Sajnos ismét azt kell megállapítani, hogy Vágónak elmentek otthonról.

Nem az a baj, hogy Vágó démonjai ismét hülyeséget súgtak a fülébe, hanem az, hogy ezzel a poszttal olajat öntött a tűzre. Mert jönnek az átlagos DK szavazók, akik felbuzdulva a maguknál sokkal okosabbnak gondolt Vágómegszólalásán elképesztő dolgokat írnak. Van a hozzászólások között „hosszú kések éjszakája”, de szóba kerül a Reichstag leégése is és van aki előbb levezeti, hogy véletlen baleset történhetett, majd hozzáteszi, hogy a gyújtogatás most jobban menne.

Időközben az említett posztját Vágó István törölte.

Vágó urat már csak a Gyurcsány-fanok tudták felül múlni a kommentjeikkel

Ezek Gyurcsány fb oldalán jelentek meg, amikor sokat sejtetve elkezdte terelni a tűz miatti felelősséget a Fidesz felé

“Nagyon fėl töletek Orbán és bandája!! Ne hagyatok nekik egy perc nyugtot sem!!! HAJRÁ FERI!!!”
“Ha a gyanú árnyéka rávetülne a hatalomra / már pedig igen/ akkor ez már tiszta fasizmus. Ilyen intenzitású, gyors lefolyású, csak egy bizonyos területre korlátozott tűz csak szándékos lehet.”
“Túlságosan messzire megy a Fidesz! “

“1932 fasizta naci nemet orszag Rôhm puch kolibri hadmuvelet Ismerteb neven Hosszu kesek ejszakaja”
“Ettől csak mèg jobban fogom szeretni a DK–t!!! Ès gyűlölni a fideszt.”
“Rémlik valakinek,mikor az Európai parlamentben orbán fejére olvastak,nem tudom le írni a nevét,Junker,vagy ki?Meg kérdezte orbántól,hogy legközelebb mit fog csinálni?KÖNYVET ÉGET?!”
“Hát ő nem könyvet, hanem ellenzéki irodát égetett.”
“Orbán retteg Gyurcsány Ferenctõl már eddig is rengeteget ártottak neki De nem sikerül megtörni! Kitartást !”

“Az már nyílt titok, kik szervezték 2006-ot. Az is ki fog derülni most kik álltak a véletlen tűzeset hátterében. Olyan dezsavű érzésem van. Mintha korábban is lettek volna már politikai hátterű gyújtogatások Magyarországon. Mi volt ez? Figyelmeztetés?”
“Ez borzalmas. De sajna tudjuk hogy mire képes ez a törpe diktátor”
“Ez nem volt véletlen szándékosan csinálták, mert a Demokratikus Koalíció, a legegységesebb Párt! Ezt nem tudja senki felbomlasztani! Egységben van az erő!”

“Gondolom megint a fradika verő emberei véletlenül ott bográcsosztak oszt kipattant egy szikra ! A törpe geci fejéből !”
“A felcsuti Nero bosszúja,megfélemlíteni akarása, s a macedon elnökkel kapcsolatos bűncselekmènyének Gyurcsány F-re tolása ..
Mennyi idő múlva érkeztek ki a tűzoltók, hány és mekkora autóval? Itt a Fb-on olvastam, hogy valaki látta, miszerint kb fél óra telt el mire 4 kis autóval kimentek a helyszínre, s immel-ámmal kezdték az oltást, majd később érkezett egy komolyabb autó is.”

És így tovább, és így tovább…

Viszont ha megnézünk néhány nem is kicsit gyanús körülményt, egészen másra gyanakodhatunk …

0. körülmény, emlékeztető: Tűntek már el kellemetlen terhelő bizonyítékok tűz során

Mikor Gyurcsányt számon kérték azzal kapcsolatban, hogy állítólag a sógora szakdolgozatát használta fel a diplomájához …. és ezt Fletónak cáfolnia illet volna, nem találta az említett szakdolgozatát sem az értségi bizonyítványát. Később kiderült, a levéltárba került szakdoga megsemmisítésre került ,,,, ami ugye, tűzben való elégetést jelent.

1. Október 18-n jött ki a hír: Nyomozást rendelt el az ügyészség Gyurcsány Ferencék cége ellen. Egy hónap múlva a tűzben megsemmisül a DK minden dokumentuma

Ismert: a jegybank augusztusban 15 millió forint bírságot szabott ki a Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára vezette Altus Portfólióra engedély nélküli pénzkölcsönnyújtás miatt, és azonnali hatállyal megtiltotta a jogsértő szolgáltatás folytatását, egyúttal büntetőfeljelentést tett az ügyben.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség helyt adott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) panaszának, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, az előzőekben a feljelentést elutasító határozatát hatályon kívül helyezve, a nyomozás elrendelésére hívta fel a hatóságot.

2. Meghalt Princz Gábor

Dr. Princz Gábor az egykori Postabank elnök-vezérigazgatója volt.

Princz Gábor 62 évesen tragikus hirtelenséggel hunyt el Bécsben – értesítette az egykori bankvezér családja az ATV-t. A Moszkvában született üzletemberről a kilencvenes években halhattunk sokat, leginkább a Postabank-botrány miatt. A kétezres évek elején bíróság elé került hűtlen kezelés vádja miatt (34,6 milliárd forint). 2006-ban első fokon felmentették az üzletembert, mert nagyon sok vádpontot nem lehetett bizonyítani, ráadásul a bírók szerint a hibás üzletpolitika fogalma nehezen meghatározható. Másodfokon aztán hanyag kezelés miatt bűnösnek mondták Princz Gábort, és 3,6 millió forint megbüntetésére kötelezték. A Legfelsőbb Bíróság jogerős ítéletként az utóbbit hagyta jóvá 2009-ben.

Vajon a két hír között van összefüggés? Most csak kérdéseket fogunk feltenni.
Princz Gábor halálának oka vajon mi lehetett, hogy “tragikus hirtelenséggel” történt?
A DK főhadiszállása pedig miért most gyulladt ki? Vajon van a két hír között összefüggés?
Lehetséges, hogy valakik valamilyen nyomot akartak eltüntetni?

Egyesek szerint, Nikola Gruevszki macedón miniszterelnök is tudhat igen komoly terhelő információkat Gyurcsányról, amit nem kizárt, hogy meg is osztott a jelenlegi magyar kormány néhány tagjával.

3. Sokat tud­hat Gyur­csány sötét dol­ga­i­ról a volt ma­ce­dón mi­nisz­ter­el­nök. Ki­bo­rul a bal­káni bili?

Ne­ki­ment a ma­gyar kor­mány­nak Gyur­csány Fe­renc, a DK el­nöke, Ma­gyar­or­szág volt mi­nisz­ter­el­nöke, ami­ért Ni­kola Gru­evszki, a ha­zá­já­ban két év bör­tönre ítélt egy­kori ma­ce­dón mi­nisz­ter­el­nök Ma­gyar­or­szá­gon kért me­ne­dék­jo­got. Gyur­csány pedig kapva ka­pott az al­kal­mon, hogy be­le­rúg­jon egy­kori kor­mányfő tár­sába, aki­vel ko­ráb­ban hi­va­tali ide­jük­ben több­ször is ta­lál­ko­zott, sőt fel­tű­nően ha­ver­kodni pró­bált. Volt oka rá bőven. De ki az a Cve­tan Va­szi­lev?

Nem véletlenül törleszkedett Gyurcsány Ferenc annyira a korábbi macedón miniszterelnökhöz, aki több mint 10 éven át állt az ország élén. Ha találkoztak, valósággal körbeudvarolta, mondhatni lógó nyelvvel. Volt rá sok-sok oka. Maffiózó balkáni üzletember barátaival meg akarta magának szerezni Macedóniát (is).

Gyurcsány sötét üzleti birodalmának nem kis része ugyanis a balkáni országokban van elrejtve. Erre még 2014-ben derült fény, amikor a leghíresebb bolgár oligarcha, Gyurcsány legszorosabb üzlettársa és barátja(!) bizonyos Cvetan Vaszilev bérgyilkosokat fogadott egy balkáni médiamágnás meggyilkolására.

Ennek kapcsán fedte fel előbb a bolgár, majd a magyar sajtó, hogy Gyurcsánynak közös cége van a bérgyilkosokat fogadó hírhedt maffiózó üzletemberrel. Nem véletlenül seftelt ilyen balkáni alakokkal, segítette ebben felesége bolgár édesapja, illetve annak barátai. (Dobrev Klára apja egy úgynevezett kommunista „nagykutya” volt, aki a rendszerváltás után átvedlett káderekhez hasonlóan gazdasági előnyökre váltotta vörös párttagkönyvét.)

Gyurcsány legfontosabb balkáni üzlet és cégtársa, valamint jóbarátja(!) a hírhedt szófiai üzletember-maffiózó Cvetan Vaszilev. Ki irányította a bérgyilkosokat?
Gyurcsány legfontosabb balkáni üzlet és cégtársa, valamint jóbarátja(!) a hírhedt szófiai üzletember-maffiózó Cvetan Vaszilev. Ki irányította a bérgyilkosokat?

A bérgyilkosokat fogadó, aztán megszökött, nemzetközi körözés alatt álló Cvetan Vaszilev volt Gyurcsány egyik legfontosabb délszláv üzleti partnere. Amikor a botrány kirobbant, 50 ügyész, nyomozó és rendőr hatszor tartott házkutatást  a bérgyilkosokat fogadó bankár szófiai és perniki irodáiban.

Cvetan Vaszilev ekkor már külföldre menekült, nem kizárható, hogy üzlettársa, Gyurcsány közreműködésével.

Aki a botrány kirobbanása után megpróbálta kimagyarázni magát,  és a következő homályos nyilatkozatot adta:

„Azt a szívességet nem tudjuk megtenni politikai ellenfeleinknek, hogy a Balkánon: Macedóniában, Albániában, Bulgáriában ne legyen üzleti aktivitásunk. Ott meg együttműködünk az ottani nagy bankokkal, nagy cégekkel. Ez a legtermészetesebb” – fogalmazott a DK elnöke, de arról persze egy szót sem ejtett, hogy cégtársa miért is fogadott bérgyilkosokat egy  befolyásos médiatulajdonos megölésére.

Mindent összevetve érthetetlen, hogy Gyurcsány most miért támadja ennyire vehemensen Nikola Gruevszkit, a volt macedón miniszterelnököt, akit a Facebook-bejegyzésében „nyomorult bűnözőnek” próbált meg beállítani. Pedig korábban rendszeresen bepróbálkozott nála.

Balkán-szakértők szerint, akik jól ismerik Gyurcsány sötét „aktivitását” ebben a térségben, a volt miniszterelnök ezzel szó szerint megrázta a pofonfát. Mert ha valaki, akkor a volt macedón miniszterelnök sokat tudhat Gyurcsány és a balkáni maffiózó üzletemberek kapcsolatrendszeréről. Jó esély van rá, hogy végre fény derül a Gyurcsány- Dobrev- Apró Piroska-  Cvetan Vaszilev klán hosszú évek óta zajló balkáni üzelmeire.

Ki volt Dobrev Klára apja? A balkáni szál

Petar Dobrev bolgár kommunista titkosszolgálati fedőcégek vezetőjeként került Magyarországra, itt ismerkedett meg a hírhedt kommunista vezér, Apró Antal lányával, Piroskával. Házasságukból született Dobrev Klára. Családja bolgár része segített kiépíteni a Gyurcsány klán balkáni érdekeltségeit.

Nikola Gruevszki Magyarországon

Magyarországon kért politikai menedéket, és jelenleg hazánkban tartózkodik Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök. A hírt ő maga jelentette be a Facebook-oldalán. Gulyás Gergely csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: a magyar állam semmilyen segítséget nem nyújtott ahhoz, hogy Nikola Gruevszki elhagyja Macedóniát. A volt macedón kormányfő egy Macedónián kívüli magyar külképviseleten tett szándéknyilatkozatot a menedékkérelem benyújtására, majd biztonsági okokból úgy döntöttek, hogy a meghallgatására nem a tranzitzónában, hanem a Menekültügyi és Állampolgársági Hivatal budapesti központjában kerül sor – magyarázta. Hozzátette: ez korábbi politikai vezetők esetében általános gyakorlat.