Leégett a terépcsecső, a Gyurcsány fanok bedurvulnak ….

Ha valaki félműveletlen és nem tudná mi az a terépcsecső

Igen, kedves Olvasó, úgy van, ahogy a címben olvassa, leégett a terépcsecső a Teréz körút és a Szondy utca sarkán álló irodaépületben, amely a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőinek és a DK pártalapítványának is helyet ad.

Ami a legfontosabb, szombat lévén szerencsére senki sem tartózkodott az irodákban, személyi sérülés így nem történt. Az minden estre tény, hogy a Demokratikus Koalíció irodái teljesen megsemmisültek. A tűz okát hatósági vizsgálat deríti ki.

Természetesen a lángok sajnálatos pusztítása kapcsán soha nem használtuk volna a terépcsecső kifejezést, ha erre nem maga a párt elnöke hatalmazott volna fel bennünket egy jókedvű pillanatában, amikor azt mondta, „essen rám a terépcsecső”.

Jogos kérdés, ízléses-e ebben a kritikus és tragikus helyzetben, amikor a DK már bankszámlaszámát is közreadta szimpatizánsai segítségét várva, hogy ezt a mosolyfakasztó pillanatot felidézze az ember.

Ha például a párt elnökségi tagja Vágó István szombati Facebook-bejegyzésében nem kezdte volna el sugallani, hogy a kormány és természetesen Orbán Viktor felelős a tűzesetért, akkor valószínűleg nem kerül terítékre a terépcsecső. Annak fényében meg főleg nem, hogy Vágó, nyilván elszégyellve magát saját ormótlansága miatt, törölte is a bejegyzését.

Nem úgy kedvencünk, Ujhelyi (Újhülye) István, aki szokásához híven ezúttal sem tudta megállni, hogy vágyait ne fogalmazza bele szolidaritási bejegyzésébe: „Nem Orbán irodája, hanem az ellenzéki Demokratikus Koalíció központja égett ki. DK-s kollégák, barátaim, a szolidaritásom a tiétek!” Moslék, ismételhetjük ezúttal is, de ha unásig mondogatjuk, akkor sem lehet [email protected]ól várat építeni. Nem kevésbé aljas azonban az azonnali.hu szavazási felhívása sem.

A kormánnyal ellenséges, LMP-s kötödésű portál egyszerűen arra kéri olvasóit, tippeljék meg, hogy szerintük mi lehetett a tűz oka? Még javaslatokat is ad, hogy az olvasónak ne kelljen gondolkodni. Ezek között pedig kiemelt helyen ott virít a lehetséges felelősök között a Fidesz és Orbán Viktor neve.

Azért is visszautasítandók az ilyen mocskos inszinuációk, mert ahogy telik az idő, egyre inkább a Jereváni rádió közismert híre marad meg az emberek fejében, hogy Moszkvában Moszkvicsokat osztogattak. Aztán kiderült ugye, hogy nem Moszkvában, hanem Szentpéterváron, nem Moszkvicsokat, hanem Zsigulikat és nem osztogattak, hanem fosztogattak. Viszont a gyalázat rajta marad a miniszterelnökön, mint szamáron a fül.

A lényeg tehát az, hogy demokratikus deficitében, fantáziátlan tehetetlenségében nem kellene Gyurcsánynak az ördögöt a falra festeni. Szükségtelen erőszakról, utcai forrongásról delirálni, forradalomról vizionálni, se választás előtt szélsőséges szlovák csoportok esetleges robbantásáról beszélni, mert a jóslat olyan, hogy képes beteljesíteni önmagát.

Akkor pedig könyörtelenül kigyullad a terépcsecső.

Most pedig szemezgettünk kicsit a Facebookon…

Betűhív részletek a Gyurcsány-fanok kommentjeiből.

“Nagyon fėl töletek Orbán és bandája!! Ne hagyatok nekik egy perc nyugtot sem!!! HAJRÁ FERI!!!”
“Ha a gyanú árnyéka rávetülne a hatalomra / már pedig igen/ akkor ez már tiszta fasizmus. Ilyen intenzitású, gyors lefolyású, csak egy bizonyos területre korlátozott tűz csak szándékos lehet.”
“Túlságosan messzire megy a Fidesz! “

“1932 fasizta naci nemet orszag Rôhm puch kolibri hadmuvelet Ismerteb neven Hosszu kesek ejszakaja”
“Ettől csak mèg jobban fogom szeretni a DK–t!!! Ès gyűlölni a fideszt.”
“Rémlik valakinek,mikor az Európai parlamentben orbán fejére olvastak,nem tudom le írni a nevét,Junker,vagy ki?Meg kérdezte orbántól,hogy legközelebb mit fog csinálni?KÖNYVET ÉGET?!”
“Hát ő nem könyvet, hanem ellenzéki irodát égetett.”
“Orbán retteg Gyurcsány Ferenctõl már eddig is rengeteget ártottak neki De nem sikerül megtörni! Kitartást !”

“Az már nyílt titok, kik szervezték 2006-ot. Az is ki fog derülni most kik álltak a véletlen tűzeset hátterében. Olyan dezsavű érzésem van. Mintha korábban is lettek volna már politikai hátterű gyújtogatások Magyarországon. Mi volt ez? Figyelmeztetés?”
“Ez borzalmas. De sajna tudjuk hogy mire képes ez a törpe diktátor”
“Ez nem volt véletlen szándékosan csinálták, mert a Demokratikus Koalíció, a legegységesebb Párt! Ezt nem tudja senki felbomlasztani! Egységben van az erő!”

“Gondolom megint a fradika verő emberei véletlenül ott bográcsosztak oszt kipattant egy szikra ! A törpe geci fejéből !”
“A felcsuti Nero bosszúja,megfélemlíteni akarása, s a macedon elnökkel kapcsolatos bűncselekmènyének Gyurcsány F-re tolása ..

Mennyi idő múlva érkeztek ki a tűzoltók, hány és mekkora autóval? Itt a Fb-on olvastam, hogy valaki látta, miszerint kb fél óra telt el mire 4 kis autóval kimentek a helyszínre, s immel-ámmal kezdték az oltást, majd később érkezett egy komolyabb autó is.”

És így tovább, és így tovább…