Lampedusa szigetén újraindult a bevándorlók érkezése Líbiából

A_CIKK_SZÖVEGÉNEK_FELOLVASÁSA
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Az olasz sajtó bejelentette, tucatnyi csónakkal és kisebb hajóval 723-an kötöttek ki Lampedusa partjain péntek és vasárnap között – írja az MTI.

A sziget polgármestere, Salvatore Martello kijelentette, hogy újranyílt a líbiai migrációs folyosó, amely felváltotta a korábbi tunéziai érkezéseket.

Lampedusa első embere szerint

minden jel arra utal, hogy a nyáron tömeges migrációs hullám várható.

A kevesebb mint kétszáz fős lampedusai regisztrációs központból megpróbáltak minél több embert máshova helyezni: majdnem háromszáz bevándorlót az Allegra nevű komphajón tettek karanténba, további majdnem kétszáz főt pedig a szicíliai Porto Empedocléba szállítottak át.

Közel száz, felnőtt kíséret nélkül érkezett gyereket és fiatalkorút szintén egy szicíliai központba vittek át hétfő reggel.

Az utóbbi hétvégén több mint kétezren indultak el a líbiai partokról, közülük több mint ezernégyszázan érkeztek meg az olaszországi partokra.

Több hajó felborult líbiai vizeken.

Az SOS Méditerranée francia nem kormányzati szervezet hajója 236 fővel

a fedélzetén a szicíliai Augustában kapott kikötési engedélyt, a Sea-Watch 4 német civil hajó több mint négyszáz fővel, akiket Líbiánál vett fedélzetre, biztonságos kikötőt kért, és az olaszországi partok felé tart.

Matteo Salvini, a kormánypárti Liga vezetője elfogadhatatlannak nevezte a helyzetet.

Bejelentette, hogy írt Mario Draghi miniszterelnöknek, valamint a belügyi és az egészségügyi tárca vezetőjének is, mivel „miközben a járványveszélyes országokból repülővel érkezőket ellenőrzik, a kisebb-nagyobb hajókkal érkezőket le kell állítani az olaszok erőfeszítései iránti tiszteletből, egészségük és biztonságuk védelmében”.

Az Il Giornale című jobboldali napilap értesülései szerint

a líbiai emberkereskedő szervezetek a közösségi oldalakon reklámozzák a tengeri átkeléseket, azt ígérve, hogy az utasok 100 százalékosan megérkeznek Olaszországba.

Az út ára ötezer líbiai dinártól kezdődik, ami kilencszáz eurónak felel meg.

Forrás …

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Oszd meg a cikket ismerőseiddel