Kutyák és a parapszichológia: érzik a halált és a szomorúságot, látnak olyan dolgokat, amiket az ember nem

Kutyak Parapszichologia 1 585x359 1
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Tudományos kutatások is igazolják, hogy a kutyák és macskák rejtett érzékeléssel rendelkeznek. Ezt azonban a a mai napig nem teljesen tudja értelmezni a modern tudomány.

Kutyak Parapszichologia 1 585x359 1

Szerinettek létezik a hatodik érzék?

Az a bizonyos képesség, mellyel egy élőlény képes előre látni a veszélyt, vagy a halált megérezni, még annak bekövetkezte előtt?

A kutyák és a macskák, és számos más állat rendelkezhet ezzel a képességgel, a tudomány mai állása szerint ugyanis a hatodik érzék egy nagyon is valós dolog. Még emberekben is megvan, elnyomott mértékben.

Az állatokban, így a kutyákban különösen erős ez a rejtett érzékelés.

Nemrég a John Hopkins Egyetem végzett egy olyan kutatást, mely mindenkit megdöbbentett a parapszichológiai kutatási területen.

A brit Independent című lap számolt be nemrég a világhírű Johns Hopkins Egyetem vizsgálatáról, amiben arra voltak kíváncsiak a kutatók, miként befolyásolja a gazda kedve a háziállat viselkedését.

Az eredményeket a Learning and Behaviour című szaklapban jelentették meg: több tucat kutyával végeztek kísérletet, amiben egy ajtó választotta el a gazdit és ebét.

A résztvevők azt a feladatot kapták, hogy a “Ragyogj, ragyogj kis csillag” című angol gyermekdalt énekeljék, illetve hogy sírjanak. Mindeközben megfigyelték és elemezték a kutyák viselkedését.

Az derült ki, hogy a síró gazdához háromszor gyorsabban értek oda az ebek, mint a dudorászóhoz, és előbbi esetben a kis kedvencek stressz szintje is jóval alacsonyabb volt.

“Arra a megállapításra jutottunk, hogy a kutyák megérzik gazdájuk hangulatát” – mesélték a tudósok.

A kuytatulajdonosok nagyon jól ismerik azt, amikor valaki meghala scaládban, és a kilométerekkel arrébb lévő kutya felvonyít, vagy ha mentő halad el a ház előtt, hihetetlenül nyugtalanná válnak, utólag pedig kdierül, hogy a szomszédban tényleg meghalt valaki.

A kutyáknak tulajdonított parajelenség mögött valós, tudományosan is megmagyarázható érzékelés rejlik.

A kutyák és macskák szaglása ugyanis annyira jó, hogy képesek egyszerűen megérezni a halál szagát.

A tudósok számára azonban még rengeteg momentuma nem tiszta ennek a folyamatnak, ezért további komoly vizsgálatokra van szükség, hogy kiderüljön, a hatodik érzék hogyan is működik a négylábú barátainkban.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel