Kunhalmiék a mai napig falaznak Czeglédynek, nem véletlen …

A Czeglédy Csaba és társai elleni vádemelés egyértelműen azt bizonyítja, hogy az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel. Gyurcsány DK-elnök és a szocialisták pedig a mai napig falaznak a volt szombathelyi önkormányzati képviselőnek Czeglédy Csabának.

A vád szerint a baloldali politikus által létrehozott hálózat közel hatmilliárd forint adót csalt el. A vádemelés alapján megállapítható, hogy ennek a bűnszervezetnek három szintje volt, az iskolaszövetkezetek, az átszámlázást végző fiktív gazdasági társaságok, valamint a munkaerő-közvetítő Humán Operátor Zrt.

Minden jel arra utal, hogy Czeglédy Csaba olyan titkokat tudhat, amelyek ha kiderülnének, nagyon hátrányosan érintenék Gyurcsány Ferencet, a pártját és a szocialistákat. A két párt pedig azért ragaszkodik ennyire hozzá, mert ő kezelte a pártok kampánypénzeit.

Ez azért is lehet igaz, mert 2014-ben a választások előtt Czeglédy Csaba találkozott az MSZP akkori budapesti elnökével Kunhalmi Ágnessel, akivel abban állapodtak meg, hogy a szombathelyi szocialista politikus finanszírozza a párt országos kampányát. Sőt az egyik ilyen találkozón pénzt is átadtak Kunhalmi Ágnesnek, ezt a Czeglédy-ügy egyik érintettje állítja.

Ennek ismeretében Kunhalmi Ágnesnek ideje lenne nyilatkoznia végre arról, hogy 2014-ben mekkora összeget kapott Czeglédy Csabától.

A következő kérdésekre várunk választ az MSZP parlamenti képviselőjétől:

  • Valóban találkozott-e 2014-ben a választások előtt Czeglédy Csabával?
  • Történt-e megállapodás arról, hogy Czeglédy finanszírozza az MSZP kampányát?
  • Adott-e át pénzt Czeglédy Csaba Kunhalmi Ágnesnek?
  • Milyen szerepe volt Czeglédy Csabának a 2014-es országgyűlési választásokban?
  • Finanszírozta-e a szocialisták kampányát, ha igen, mekkora összeggel?
  • A Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó iskolaszövetkezetek részt vettek-e politikai kampányokban?

Ugyanis az embereknek jogunk van választ kapni az őket érintő kérdésekre és joguk van világos képet kapni arról, hogy 2014-ben az MSZP kampányát milyen forrásból finanszírozták.

Amíg ez nem történik meg, amíg Kunhalmi Ágnes nem nyilatkozik, addig joggal feltételezhető azért hallgat az MSZP választmányi elnöke, mert ő is nyakig benne van a Czeglédy-ügyben.