Kritikus folyamatok indultak meg a jégsapkáknál: emberek százmilliói lehetnek veszélyben

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A Princeton és a University of Brighton kutatóinak elemzése szerint „90 százalék a valószínűsége annak, hogy a globális tengerszint-növekedés mértéke meghaladja a 2 métert is.

Vészes ütemben fognak lezajlani a folyamatok, minden korábbi elemzésnél gyorsabban, ráadásul a tengerszint is kétszer magasabbra emelkedhet a most közzétett kutatás eredményei szerint.

Ez pedig nem csak klímakatasztrófát idéz majd elő, hanem az évszázad végéig olyan klímamenekült hullámot idéz elő, ami totális háborúba sodorhatja az egész emberi civilizációt.

Vészjósló, de egyáltalán nem túlzó az előrejelzés, ami miatt sok tudós és klimatológus már most megkongatta a vészharangot.

Az aggasztó adatok a Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) tudományos folyóiratban jelentek meg.

Grönlandon és az Antarktiszon a jégtakaró olvadásának gyorsulása figyelhető meg.

A tengerszint klímaváltozás következtében történő emelkedése elsősorban a part menti településeken élőket fenyegeti, azonban egy ilyen mértékű változás várhatóan jelentős hatással lesz a Föld teljes ökoszisztémájának működésére is, így a kontinensek belsőbb részein élők is meg fogják érezni, ha elolvadnak a sarkvidéki jégsapkák.

New York, egész Hollandia, Florida és még sorolhatnánk, hogy mely helyek fognak a hullámok martalékává válni.

Az évszázad végéig várható tengerszint-emelkedést korábban körülbelül 52 és 96 centiméter közé becsülte az IPCC egy korábbi, 2013-ban kiadott jelentése.

A friss mérések szerint ez a duplája lehet.

A tengerszint emelkedése soha nem láottt válságot indíthat meg, emberek százmilliói kerülhetnek majd veszélybe

Komplett városok, régiók és országok szűnnek majd meg világszerte.

Ezt már most sem valószínű, hogy elkerülhetjük – állítják a szakértők.

Ugyanakkor felhívták rá a figyelmet, hogy egy közös és azonnali akciótervet kell kidolgozni, mert ha a jövőben nem csökkentjük a káros anyag kibocsátást, és nem parancsolunk megálljt a környezetszennyezésnek, akkor a bolygó teljes ökoszisztémája fel fog borulni…

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel